20 / 04 / 2024

Edremit Körfezi'ne 150 milyon TL'lik yatırım!

Edremit Körfezi'ne 150 milyon TL'lik yatırım!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezine, İller Bankası ve Dünya Bankası desteği ile toplamda yaklaşık 150 milyon TL tutarında yatırım yapacak. İşte Edremit Körfezi'ne yapılacak yatırımlar...




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit Körfezine, İller Bankası ve Dünya Bankası desteği ile toplamda yaklaşık 150 milyon TL tutarında yatırım yapacak.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında Büyükşehir bünyesindeki BASKİ;

-Edremit ilçesi Altınoluk Mahallesi Narlı bölgesinde kanalizasyon şebekesi ve Atıksu Arıtma Tesisi ile Altınoluk Merkez Atıksu Arıtma Tesisinin yeni atıksu arıtma tesisi ile kapasite artışı yapımı,

-Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi Doğu Bölgesi kanalizasyon şebekesi yapımı,

-Güre Mahallesinde kanalizasyon şebekesi ve kollektör hatları yapımı,

-Akçay Mahallesi İçmesuyu şebekesi yapımı,

-Edremit İlçesi Güre, Akçay, Zeytinli, Kadıköy ile Edremit İlçesi merkez mahallelerinin kollektör hatlarının yenilenmesinin yanı sıra Zeytinli Mahallesindeki mevcut Atıksu Arıtma Tesisinin Kapasite Artırımı yapımı,

-Ayvalık ilçesinde Madra Barajı’ndan İçme Suyu Temini, Arıtma Tesisi yapımı ve Ayvalık İlçesine İçmesuyu sağlayan isale hattı yapımı gibi 6 adet dev yatırım için yapılan çalışmalarda önemli bir aşamanın daha toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'e gelen Dünya Bankası ve İller Bankası yetkilileriyle görüştü. BASKİ Genel Müdürlüğünün öncülüğünde gerçekleşen ziyarette Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nin projeleriyle ilgili çalışma takvimi hakkında bilgilendirildi. Büyükşehir Belediyesi Karesi Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, Dünya Bankası temsilcileri; Soraya Goga, Anna Gueorguieva, Turda Özmen, Mihaly Kopanyi, John Driscoll, Esra Arıkan, Yarissa Sommer, Xavier Chauvot De Beauchene ve Didem Sone’nin yanı sıra İller Bankası temsilcileri Gönül Ejderoğlu, Atakan Gülyurdu ve Hülya Metin Balıkesir Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek Finansal, Planlama ve Teknik Satın Alma konularında BASKİ yetkilileri ile bir dizi toplantı gerçekleştirerek bahsi geçen bu dev yatırımlarda ihale öncesi son değerlendirmeler yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Büyükşehir olmasıyla daha önce ilgili belediyeler tarafından ekonomik ve teknik nedenler yapılmayan şehrin genelinde tek bir kurum olan BASKİ tarafından havza bazında kalıcı çözümler ile ele alındığını ve tüm Balıkesir ilçelerindeki altyapı sorunlarının hızla çözülmeye başladığını belirtti. Başkan Uğur ayrıca; bu projenin Edremit Körfezinde alt yapısı olmayan ve yetersiz olan tüm bölgeleri kapsayacak şekilde Altınoluk Mıhlı Çayından Burhaniye’ye kadar tüm sorunların çözüleceğini bu kapsamda mevcut arıtma tesisi kapasite artırımı ve yeni yapılacak arıtma tesisleriyle de sahillerimizin hak ettiği temizliğe kavuşacağını bildirdi.

“Bugüne kadar hizmet ettik ve yatırım yaptık” diyenlerin körfezi bu hale getirdiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Bizim yapacağımız projeler ile Edremit körfezi ve diğer sahil bölgelerimizde deniz kirlenmeyecek ve artık alt yapı sorunu bitecektir” dedi.

Dünya Bankası ve İller Bankası yetkililerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesine destekleri nedeniyle teşekkür eden Başkanz Uğur, çalışmaların gecikmeye uğratılmadan hızlı bir şekilde başlanmasını, en kısa zamanda ihaleye hazır hale getirilerek sonuçlandırılmasını istedi.

BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram da, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ile yapılması gereken tüm çalışmalar Dünya Bankası, İller Bankası ve BASKİ yetkililerince titizlikle yürütülmektedir. Bu projeler sayesinde temiz, yaşanabilir sağlıklı bir çevreye kavuşacağız” diye konuştu.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön