28 / 03 / 2024

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

İzmir Gültepe'de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Abdül Batur, bölgedeki kentsel dönüşümle ilgili konuştu.



Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe esnafıyla bir araya geldi ve esnafın taleplerini ve yaşadıkları sorunları dinledi. Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; Gültepe’de yapılan toplantıya Başkan Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Gültepe Esnaf Odası Başkanı Turan Toğul, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve Gültepeli esnaf da katılım gösterdi. Esnafın sorunlarının dile geldiği buluşmada, Gültepe’de yapılacak kentsel dönüşümünün esnafa da iyi geleceği; yenilenmiş, daha sağlıklı ve dayanıklı yapılarda sahip iş yerlerine kavuşacak olan esnafın fiziki sorunlarının birçoğunun dönüşümle çözüleceğine dikkat çekildi.

İzmir Gültepe de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Kentsel dönüşüm, yerinde dönüşüm

Gültepe’de esnafı tek tek dinleyen Başkan Batur, bölge esnafını özellikle, göreve gelir gelmez hizmete sundukları belediyenin esnaf masası ve oda üzerinden çok yakından izlediklerini belirtti. Esnafın yaşadığı sorunların çoğunun kentsel dönüşümün uygulanmasıyla ortadan kalkacağına vurgu yapan Başkan Batur, Narlıdere’de gerçekleştirdikleri dönüşümü örnek gösterdi. Kentsel dönüşümümün vatandaşlarla birlikte yapılacağını ve yerinde dönüşüm sayesinde esnafıyla, ailesiyle herkesin aynı mahallede kalacağına dikkat çeken Başkan Batur şunları kaydetti:

“Birlikte Konak, anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz. İşimiz zor ama sizlerle bir araya gelmek, birlikte yol yürümek bize onur veriyor. Kentsel dönüşümün yerinde dönüşüm olacağını her yerde söylüyoruz. Bizim bu sınırlar içerisinde ayrı bir boş, rezerv alanımız yok. Binaları yapalım, insanları buraya taşıyalım diye bir şey yok. Biz bu bölgede ada ada dönüşümü sağlayacağız. Biz bu işi yapacağız. Heyecanımız var. Narlıdere’de yaptık, burada da yapacağız. Ana planlara uygun olarak parselasyon planları yapılıyor. Biz bu planları, meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte, tüm parti grupları, oybirliğiyle aldık. Muhtarlarımıza sunumlar yaptık. Vatandaşın içinde olmadığı bir kentsel dönüşüm başarılı olamaz. Biz bu işi birlikte, vatandaşlarımızla beraber yapacağız.”

İzmir Gültepe de kentsel dönüşüm ada ada yapılacak!

Kentsel dönüşüm esnafa fayda sağlayacak

Gültepe Esnaf Odası Başkanı Turan Toğul da Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a her zaman esnafın yanında olduğu için teşekkürlerini iletti ve “Belediye Başkanımız Abdül Batur, ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızda oldu. İsteklerimizi hiçbir zaman geri çevirmedi, esnafın yanında olduğunu her zaman gösterdi. Bölgemizde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları çok önemli. Kentsel dönüşümün bölgedeki esnafımıza da faydası çok olacak” diye konuştu.

İzmir'deki dev kentsel dönüşümde son durum ne?


Geri Dön