29 / 03 / 2024

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Balçova Termal Tesisleri'ne talip oldu!

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Balçova Termal Tesisleri'ne talip oldu!

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği, kapatılan İl Özel İdare'nin paylaşılamayan tesisini, sağlık turizmin merkezi yapma hedefiyle işletmek istediklerini açıkladı. Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu.



İzmir'de kapatılan İl Özel İdare'nin, Maliye Hazinesi'ne devredilen taşınmazlarından Balçova Termal Tesisleri'ne sürpriz bir talip çıktı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da en çok istediği İl Özel İdaresi mallarından biri olan Balçova Termal Tesisleri'ne İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği talip oldu. Yeni Asır'a açıklamalarda bulunan Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, "Balçova Termal Tesisleri, sağlık turizmi açısından İzmir'in kalbi olacak potansiyele sahip" dedi. 


Sağlık turizmi için

Özkan, Güney Kamu Hastaneleri olarak sağlık sektöründe çok sayıda atılım yaptıklarını ancak esas projelerinden birisinin Balçova Termal Tesisleri olduğunu dile getirdi. Özkan, "Balçova Termal'e şu anda yapılan anlaşmalar gereğinde Norveçli turistler sağlık turizmi açısından geliyor. Biz Balçova Termal'in bize verilmesi halinde her kesimden insanın kolay ulaşacabileceği yer yapmak istiyoruz" diye konuştu. Balçova Termal'e sporcu sağlığı ve sağlık turizmi için farklı bir boyut katmak istediklerini dile getiren Özkan, "Gelişmiş bir rehabilitasyon merkezine ihtiyacımız olduğu gayet açık. Bu bölgeyi akademik yapıyla entegre edeceğiz" dedi. Özkan, tesisin şimdiye kadarki yöneticileri tarafından belli bir aşamaya getirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, "Bizim yapmamız gereken hem ülkenin iç turizmine hem de dış turizmine katkı sağlayacak, portfoyü daha geniş sağlık kompleksi oluşturmak" diye konuştu. Sağlık Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta Antalya'da sağlık turizmi konusunda toplantı yaptığını belirten Özkan, "Sağlık Bakanlığı, sağlık turizmine çok daha büyük önem verecektir. Hakettiğimiz yeri İzmir Güney Bölgesi olarak almak istiyoruz. Balçova Termal Tesisleri'ni bu yüzden almak istiyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'de özellikle futbolcuların ameliyat olmak için genellikle yurt dışına gittiğini söyleyen Özkan, "Futbolcularımız menisküsten ameliyat olmak için yurt dışına gider. Üç ay orada kalır. Biz istiyoruz ki, rehabilitasyona girecek, ameliyat olması gereken bütün sporcular İzmir Balçova'ya gelsin. Biz orada otel kuralım. Sporcular hem orada istirahat etsin hem fizik tedavi rehabilitasyon hizmetleri görülsün. Hem de gönüllü olarak wellness dediğimiz sağlık hizmetleri için bir altyapı oluşturalım" dedi.


"Hastayı uçakla ülkesinden getiririz"

Sağlık turizminde batıda ne sunuluyorsa aynı hizmeti Güney Kamu Hastaneleri Birliği olarak Balçova Termal'de sunabileceklerini dile getiren Prof. Dr. Behzat Özkan, "Sağlık hizmetini isteyen kişileri bulundukları ülkeden paket programla alıp Balçova Termal'de tedavi edebiliriz. Bu o kadar zor bir şey değil. Hasta açık kalp ameliyatı mı olacak? O hastayı alırız, burada oteline yerleştiririz. Otelinden hastaneye sevk eder ameliyatını gerçekleştiririz. Oradan tekrar oteline ulaştırıp uçakla ülkesine geri göndeririz. Bunun adı sağlık turizmidir" diye konuştu. 


Tansu Edip Gökbudak-Yeni Asır


Geri Dön