24 / 04 / 2024

İzmir Güzelbahçe Belediyesi'nden hastane için arsa talebine ret!

İzmir Güzelbahçe Belediyesi'nden hastane için arsa talebine ret!

Güzelbahçe Belediyesi, Güney Kamu Hastaneleri Birliği'nin hastane arsası talebine önce "yer yok" dedi. Sonra bölgedeki 15 dönüm boş arazi için "hemen sağlık kampüsü yapılması" şartını koştu



Kentteki 17 hastaneyi bünyesinde toplayan  İzmir  Güney Kamu Hastaneleri Birliği'nin Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan, şehir hastaneleri konusundaki sıkıntının giderilmesine ilişkin önemli adımlar attıklarını, bu bağlamda Buca'daki arazi arayışlarının olumlu sonuçlandığını ancak Güzelbahçe'de belediyenin kendilerine yer tahsisi yapmadığını bildirdi. Egeli Sabah'a açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Behzat Özkan, İzmir'deki hastanelerin bazılarının yenilenmesi, bazılarının ise tamamen yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini belirtti. Özkan, "Kampüs hastanelerine ihtiyaç var. Hastanelerimizin bazıları yenilenecek, bazıları da yıkılıp yeniden yapılacak. Bu çalışmalar kapsamında Buca Tınaztepe'de Karayolları'na ait 400 dönüm araziyi talep ettik. Söz konusu arazi için Karayolları ile yaptığımız görüşler olumlu geçti. Bu arazinin 300 dönümlük bölümüne bin 500 yataklı şehir hastanesi yapacağız. Burası bitince, hantallaşan ve eskiyen hastanelerimizi, işleyişlerine engel olmadan ya yenileyeceğiz ya da yıkıp yeniden yapacağız. Sağlık kampüsü şehirdeki önemli bir açığı kapatmış olacak" dedi. 


BİR ANDA YAPILAMAZ 

Güney Sekreterliği'ne bağlı hastanelerin yaklaşık 3 bin yatak sayısı kapasitesine sahip olduklarını belirten Özkan, Güzelbahçe'deki hastane açığını gidermek amacıyla da proje hazırladıklarını anlattı. Bölgeye yapmayı planladıkları hastane için Güzelbahçe Belediyesi'nden arazi istediklerini belirten Özkan, "Güzelbahçe'de 15 dönümlük boş arazi var. Güzelbahçe Belediye Başkanı bize önce 'yer yok' dedi, ama mücadele ediyoruz. Buraya bir sağlık kampüsü yapmak istiyoruz. Belediye araziyi, 'sağlık kampüsünü hemen yapmamız şartıyla' vereceğini söyledi. Oysa adım adım olacak bir proje bu, hemen nasıl yapalım? Öncelikle bölgeye bir semt polikliniği açmak istiyoruz. Bir anda yapılacak bir proje değil" diye bilgi verdi. 


BİRLİK KURULDU, HANTAL YAPI YERİNİ DİNAMİK YAPIYA BIRAKTI 

Özkan, İzmir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 150 kişilik üst düzey bir kadro ile yönetildiğini anlatarak, şöyle devam etti: "Hastanelerdeki hantal yapının dinamik yapıya dönmesi için kamu hastaneleri birliği kuruldu. İzmir, Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Coğrafi olarak geniş bir alana yayılmış durumda. Bu sebeple sekreterlik güney ve kuzey olarak ikiye ayrıldı. Biz güneyde kalan kamu hastanelerini idare ediyoruz. Bize bağlı 17 hastane var. Bunları tıbbi, idari ve mali yönden 3'e ayırarak yönetiyoruz. Bize bağlı hastanelerden birisinde, fazladan bir tıbbi cihaz varsa, bunu olmayan hastaneye direkt olarak nakledebiliyoruz. Ayrıca bu dengeyi yine mali açıdan kurabiliyoruz. Güney Sekreterliği 3 yılda çok atak yaptı. Şuan Torbalı'da 250 yataklı hastanemizin yapımı devam ediyor. İnşallah onu da kısa sürede bitirip vatandaşlarımızın hizmetine açacağız." 



Sabah Egeli


Geri Dön