18 / 04 / 2024

Balçova Teleferik Tesisleri Mayıs'ta açılacak!

Balçova Teleferik Tesisleri Mayıs'ta açılacak!

Balçova Teleferik Tesisleri’ne, ’kullanılması sakıncalı’ raporu verilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesislerin Mayıs ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor...




Makine Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi’nin Balçova Teleferik Tesisleri’ne ’kullanılması sakıncalı’ raporu vermesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda artık son viraja girildi. İhalesi 13 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen Balçova Teleferik Tesisleri'ni İzmirlilerle buluşturmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, giriş bölümünü de Avrupa'daki örneklerine benzetmek için proje hazırladı. 1.163 metrekare alanda yapılacak çalışma için, Ekonomi Üniversitesi karşısında bulunan ve Balçova Belediyesi'nin kiracısı olan taksi durağı ve büfenin de kaldırılması kararı alındı.


Saatte 1.200 yolcu taşıyacak 


Siemens yetkililerinin vereceği 'kullanıma elverişlidir' raporundan sonra tesis kullanıma hazır hale gelecek. Balçova Teleferik Tesisleri'nin saatte 1.200 yolcu taşıması hedefleniyor.



20 adet kabin çalışacak 


Saatte 1.200 yolcu taşıyacak olan Balçova Teleferik Tesisleri'nde 20 adet 8'er kişilik kabinler bulunacak. Yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye olacak. Tesis 12 milyon liraya mal olacak.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön