25 / 04 / 2024

izmir teleferik açıldı mı

izmir teleferik açıldı mı

Aşırı sıcaklar ve kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması nedeniyle periyodik bakımı öne alınan Teleferik tesisleri, yarından itibaren (25 Ağustos Salı) yeniden hizmete başlıyor.

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri açılıyor!

Balçova Teleferik Tesisleri, güvenlik testlerini aştı. Önümüzdeki ay seferlerin başlayacağını duyuran yetkililer, uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından seferlere başlanacağını duyurdu.

Balçova Teleferik Tesisleri hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere. İzmir’in yeni teleferiği, uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının incelemelerinden sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Balçova Teleferik Tesisleri Mayıs'ta açılacak!

Balçova Teleferik Tesisleri’ne, ’kullanılması sakıncalı’ raporu verilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tesislerin Mayıs ayı içerisinde hizmete açılması planlanıyor...

2 bin 60 yatak kapasiteli İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi açıldı!

2 bin 60 yatak kapasitesi ile dikkat çeken İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi resmen açıldı. Merakla beklenen şehir hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan gerçekleştirdi.

İzmir depremi soruşturmasında 29 kişi hakkında dava açıldı!

Egenin incisi İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde yerle bir aolan binalarla ilgili yürütülen soruşturma dahilinde toplam 29 şüpheli hakkında bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verdikleri iddiasıyla kamu davası açıldı.

İzmir Soğukkuyu'daki yeni muhtarlık binası hizmete açıldı!

İzmir'de Bayraklı Belediyesi tarafından inşa edilen Soğukkuyu Mahallesi Muhtarlığı'nın yeni binası düzenlenen törenle açıldı.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Maçka Teleferik Şubesi bugün Şişli'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Emlak Katılım Bankası İzmir Konak şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın İzmir, Konak şubesi açıldı. Türkiye Emlak Katılım Genel Müdürü Nevzat Bayraktar açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Banka Konak ilçesinde hizmet vermeye devam edecek" dedi...

İzmir'de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı!

İzmir’de Hilltown Karşıyaka AVM açıldı. Hilltown Karşıyaka, büyük açılışla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Açılışa özel gösteriler, 29 Ekim’e kadar devam edecek…

İzmir Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.

İzmir Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kullandığı aracın gerçekleştirdiği ilk seferin ardından hizmete açıldı.

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin ÇED raporuna dava açıldı!

Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Çiğli ile Narlıdere ilçelerini birleştirecek "İzmir Körfez Geçişi Projesi"nin yapımına olanak sağlayacak "ÇED olumlu raporunun iptali" için iki ayrı dava açıldı.

İzmir'de İhsan Alyanak Parkı açıldı!

İzmir’in eski başkanlarından olan ve hayatını kaybeden İhsan Alyanak’ın adını taşıyan Kılıçreis Mahallesindeki İhsan Alyanak Parkı, yürütülen bakım ve yenileme çalışmalarıyla yeniden açıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası açıldı!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yeni binası hizmete açıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılışa Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldı.

İstanbul-İzmir Otoyolu'nda 20 kilometrelik kısım açıldı!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun 20 kilometrelik kısmı Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Bakanı Arslan'ın yanı sıra CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından hizmete açıldı.

izmir teleferik açıldı mı Haberi

izmir teleferik açıldı mı


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Balçova Teleferiği, 10 günlük bakımının ardından yarın yeniden hizmete başlıyor. Geçtiğimiz ayın sonunda hizmete açılan Teleferik Tesisleri’nde sonbahar döneminde yapılması planlanan ilk periyodik bakım, kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması ve aşırı sıcaklar nedeniyle öne alınmıştı. Başlangıç düzeyindeki halat regülasyonlarının yapıldığı bakım sırasında, bir yenilik de kabinlerde yapıldı. Her biri gökkuşağının bir renginde tasarlanan 20 adet kabinin dışı led lambalarla ışıklandırıldı. Teleferik Tesisleri’nde akşam bilet satış saatinin 21.00’de son bulacağı ve aşağıya iniş seferlerinin de 22.30’da tamamlanacağı bildirildi. 


Rekor kırmıştı 

Deneme seferleriyle birlikte 3 aydır aralıksız çalışan Balçova Teleferiği, bakıma girmeden önce 10 günlük sürede toplam 37 bin 811 biletli ziyaretçi taşıyarak rekor kırmıştı. 

AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir’e tekrar kazandırılan tesiste, saatte 1200...