19 / 04 / 2024

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri açılıyor!

İzmir Balçova Teleferik Tesisleri açılıyor!

Balçova Teleferik Tesisleri, güvenlik testlerini aştı. Önümüzdeki ay seferlerin başlayacağını duyuran yetkililer, uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından seferlere başlanacağını duyurdu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, birimler arası koordinasyonsuzluk yüzünden sürekli aksayan Balçova Teleferik Tesisleri'nde güvenlik testlerini tamamladı. 



Uluslararası bağımsız sertifikasyon kuruluşundan gerekli onay alan Büyükşehir Belediyesi, geç ihale ettiği tepedeki mesir alanlarını da yeniledi. Teleferik Tesisleri, uluslararası sertifikasyon belgesinin gelmesinin ardından nihayet seferlere başlayacak. 



2007 yılında Makine Mühendisleri Odası  İzmir  Şubesi'nin hazırladığı rapor doğrultusunda can ve mal güvenliği olmadığı gerekçesi ile kapatılan Teleferik Tesisleri, yenilenmiş, modern ve daha güvenli haliyle önümüzdeki ay hizmete alınması planlanıyor. Taşıyıcı sistemleri, uzun süren ihale süreçleri ve art arda gelen ihale iptallerinin ardından, deneme seferlerini de tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, günübirlik tesisleri geç ihale etmesinin faturasını vatandaşa kesmişti. AB standartlarına uygun olarak tasarlanarak İzmir'e tekrar kazandırılan tesisin "gökkuşağı" renklerindeki kabinleri ile saatte 1200 yolcu taşınabiliyor. Her biri gökkuşağının bir renginde tasarlanan 20 adet 8'er kişilik kabinler ile yapılacak yolculuk süresi 2 dakika 42 saniye sürüyor. Tesis 12 milyon TL'ye mal oldu. 



KUŞBAKIŞI İZMİR 

Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin merakla beklediği Balçova Teleferik Tesisleri'ndeki mesire alanının işletimi konusunda da projelerini tamamladı. Tesislere gelenlerin İzmir'in eşsiz Körfez manzarasını kuş bakışı görebilmesi için kabinlerden indikten sonraki giriş bölümünde seyir terası oluşturuldu. Bu bölgeye dürbünler yerleştirilerek manzaranın daha net görülmesi sağlanacak. Tesisin Doğu bölümündeki körfez manzaralı seyir terasında gözleme-mantı evi oluşturuldu. Baraj gölü manzaralı batı seyir terasında aperatif yiyeceklerin (sandviç, tost, tatlı, unlu mamüller, sıcak ve soğuk içecekler) satışının yapıldığı bir bölüm yapıldı. İki katlı kır kahvesinin özellikle teras bölümünde çam ağaçları içinde gün batımını seyretmek isteyen İzmirliler, yine aperatif yiyecekler ile sıcak ve soğuk içeceklere ulaşabilecekler. Çocuk oyun grubunun bulunduğu alanın yanında oluşturulan Park Kafe'de daha çok miniklerin ilgisini çekecek dondurma, pamuk helva, haşlanmış mısır gibi yiyecekler bulunacak. Ayrıca yine vatandaşların dışarıdan yiyecek getirmeden Teleferik Tesisi içindeki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için kurulan market de hizmet verecek. 



Sabah


Geri Dön