26 / 04 / 2024

İzmir Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

İzmir Bergama Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bergama Belediyesi işbirliğiyle inşa edilen "Yarı Olimpik Yüzme Havuzu" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törenle açıldı.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyeleriyle ortak hizmet protokolü çerçevesinde inşa ettiği yatırımlara bir halka da Bergama'da eklendi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi'nin maddi desteğiyle Bergama Belediyesi tarafından yaptırılan "Yarı Olimpik yüzme Havuzu" törenle açıldı. Yapılan açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. 

Törende açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Bergama ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla ortaya konulan eserin ilçenin çocukları için çok büyük önem taşıdığını söyleyerek “Bu ve benzeri tesisler sayesinde çocuklarımız kültürle, sanatla, sporla tanışacaklar. Buradan yetişecek çocuklar inanıyoruz büyük başarılara imza atacaktır. Onların başarısı Türkiye’nin ortak başarısı olacaktır. Bir çocuğumuz uluslararası alanda başarı kazandığı zaman göndere Türk bayrağı çekiliyor ve bu bizim ortak gururumuz oluyor” dedi.

Kocaoğlu’nu anlatmaya gerek yok


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çalışmalarından da övgüyle bahseden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Artık onu anlatmaya gerek yok. O, kendisini İzmir’e adayan bir belediye başkanı. Geniş bir alanda kırsalıyla, kentiyle her alanda işbirliğini güçlendiren, gelir dağılılımını dengelemeye çalışan bir başkan. Türkiye’deki bütün belediye başkanlarına örnek çalışmalara imza attığı için kendisini kutluyorum” şeklinde konuştu.


Büyükşehir- Bergama ortak projesi

Törenin ardından tesisin açılışı yapıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve davetliler Fenerbahçe Kulübü Senkronize Yüzme Takımı’nın gösterisini seyretti.
2017 yılının Ekim ayında yapımına başlanan “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu” 1.500 metrekare alanda inşa edildi. Dev tesiste 12,5 metre genişliğinde ve 25 metre uzunluğundaki havuzun yanı sıra,  300 kişilik izleyici kapasiteli tribün ve 300 metre karelik çok amaçlı salon da yapıldı. Yarı olimpik yüzme salonunda havalandırma, aydınlatma, görüntüleme ve skorboard sistemleri ile soyunma odaları, oyuncu tuvaletleri, idari ofisler dışında 120 metre karelik alanda kafeterya da bulunuyor. Yaklaşık 8,5 milyon TL'ye mal olan tesisin yüzde 40'lık bedeli İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 


Geri Dön