27 / 04 / 2024

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Çevre ve Şehircilik  İzmir  İl Müdürlüğü, İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki bölgesinde büyük tartışma yaratan sit ve tarım alanındaki ‘Go-kart’ pistinin(Açık spor alanı) yeni parselasyon planlarını onayladı.

BirGün'den Ayçan Karadağ'ın haberine göre; planın, ilan panosunda ve internet sayfasında bir ay süreyle askıda kalacağı duyuruldu. ‘Go-kart’ pisti imar planlarında doğal sit ve tarım alanı olarak görülen 49 bin 230 metrekarelik bölgede yer alıyor. Yeni plan notlarına göre 4 metre yükseklikte tek katlı binalar yapılacak.

Yeniden itiraz edilecek 

Konu hakkında değerlendirme yapan Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜLDER) Başkanı Dr. Tuğrul Şahbaz, “Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yürütmeyi durdurma amacıyla dava açtığı bu pist konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na itiraz edeceğiz. Bakanlığın, devletin mahkemeleri tarafından verilmiş yürütmeyi durdurma kararını dikkate alarak 9 Ekim 2020 tarihli onayı iptal etmesini isteyeceğiz” diye konuştu.


Geçtiğimiz günlerde ‘Go-Kart’ pistinin imar planlarıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı yürütmeyi durdurma talebiyle açılan dava sonuçlanmış ve İzmir 5. İdare Mahkemesi, 2577 Sayılı Kanunun 27. maddesi uyarınca yürütülmesinin durdurulması kararı vermişti.

İzmir’de kentsel dönüşüm adımları atılıyor!


 


Geri Dön