25 / 04 / 2024

İzmir halkı bu projeleri bekliyor!

İzmir halkı bu projeleri bekliyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen bugünkü köşe yazısında İzmir'de hayata geçirilen projeleri kaleme aldı. 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Selim Türsen,"Üç ‘2’ şans getirsin" başlıklı yazısında İzmir'de hayata geçirilen projeleri kaleme aldı. "Dövizin ekonomiyi peşinden sürükleyerek sıçraya sıçraya belirsizliğe gidişinin durdurulması 2021’in son günlerinde yeni yıl hediyesi gibi geldi." diyerek yazısına başlayan Türsen devamında şunları yazdı...

İzmir'de açıklanan plan ve projelerden sanayiden tarıma hemen her sektörde 2022’nin hareketli bir yıl olacağı anlaşılıyor.

Altyapı projelerinden birkaçına göz atacak olursak, Karşıyaka trafiğine nefes aldıracak Çiğli Tramvayı 2022’de faaliyete geçecek. Dört yılda tamamlanacak Buca Metrosu’nun ilk kazması da 2022’de vurulacak. Ve tabii ki 2023 yılına yetişecek Narlıdere Metrosu’nda sona nasıl yaklaşıldığını da 2022’de ilgiyle izleyeceğiz

İzmir halkı bu projeleri bekliyor!

Yakın tarihte deprem gerçeğiyle acı bir şekilde yüz yüze gelen İzmir’de gelecek yıl en çok izlenecek konulardan biri de kentsel dönüşüm olacak.

İlk etapta 313 bin binanın dönüşüme ihtiyacı olduğu belirtilen İzmir’de, Ege Mahallesi, Uzundere, Ballıkuyu, Çiğli, Güzeltepe, Gaziemir, Örnekköy’de başlayan ve 2022’de yeni başlayacak kentsel dönüşüm projeleri İzmirlilerin yakın takibinde olacak.

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!


Geri Dön