24 / 04 / 2024

İzmir Hatay'a katlı otopark inşa edilecek!

İzmir Hatay'a katlı otopark inşa edilecek!

Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye 440 araçlık modern katlı otopark yapılacak.




Üçyol-Üçkuyular metro hattının yapımı sırasında 2010 yılında hava tankının patladığı ve 2 işçinin yaşamını yitirdiği Hatay 141 sokaktaki yaklaşım tünelinin bulunduğu araziye 440 araçlık modern katlı otopark yapılacak. Otoparkın yanısıra seyir terası özelliği ve tarihi asansör gibi kod farkı olan iki sokağa birleştirecek tesisin ihalesi 26 Şubat cuma günü gerçekleşecek.


Hatay bölgesinde 440 araç kapasiteli yeni bir otoparkın yapımı için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Şubat cuma günü ihaleye çıkılıyor. Otopark özelliğinin dışında, çatısındaki seyir terası ve süs havuzu bulunacak tesis Tarihi Asansör'de olduğu gibi 22 metre kod farkı olan iki sokak arasında bağlantı sağlayacak.


Hatay bölgesinin ikinci otoparkı olacak tesis Çankaya Mahallesi'nde (Uşak-i Zade Muammer Bey Sokağı) gerçekleşecek. Toplam 8 katlı ve 440 araç kapasiteli otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kod farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. Otopark içerisindeki asansörlerden hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Toplam 15 bin metrekare alanda oluşturulacak otoparkta engeliler için 21 araç yeri bulunacak.


Otoparkın yapılacağı alanda daha önce İzmir Metrosu Üçyol-Üçkuyular inşaatına lojistik destek sağlayan yaklaşım tünelinin girişi yeralıyordu. Tünel girişinde 2010 yılında hava tankının patlamasıyla çevre halkı büyük korku yaşamış, olayda iki işçi yaşamını yitirmişti. Metro inşaatının bitmesinden sonra tünel girişi kapatıldı.



Yeni Asır




Haber Habertürk Egeli'de şöyle yer aldı;

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kasasında biriken otopark bedelleriyle hayata geçireceği Alaybey ile Hatay 100 Sokak Katlı Otoparkı için yer teslimini yaptı. İzmir'de otopark sorununa çare bulmak için Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı, îzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Alaybey'de proje çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlandı. İhaleye çıkarak yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından inşaat da başladı. Karşıyaka Hidayet Erzeybek Sokak'ta mülkiyeti îzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Tansaş bina alanına yapılacak olan 6 katlı otopark, 635 araç kapasiteli olacak. Alaybey Katlı Otoparkı'nda engelli vatandaşlar için 34 araç yeri ayrılacak. 


ÇOK FONKSİYONLU 

Hatay'ın otopark ihtiyacı için Askeri Hastane 248 Sokak ile 255 Sokak kesişiminde Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı'nı yaşama geçiren Büyükşehir, aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otoparkı ise Hatay 100 Sokak'a yapacak. Yüklenici firmanın çalışmalarına başladığı proje, 8 katlı ve 440 araç kapasiteli olacak. Otoparka, aralarında yaklaşık 22 metre kot farkı bulunan 143 (Bahattin Tatış) Sokak ile 141 Sokak'tan ayrı ayrı girişler yapılacak. 


Otopark içerisindeki asansörlerden hem otoparka gelenler hem de çevre halkı, engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanabilecek. Böylece aralarında büyük kot farkı bulunan iki sokak arasında kolay erişim de sağlanmış olacak. Otoparkın en üst bölümü 141 Sokak'ın yol kotuna dayanacak. Ayrıca otoparkın çatısında çevre halkının kullanımı için seyir terası, oturma alanları ve süs havuzu eşliğinde deniz manzarası izleme olanağı sunulacak. Toplam 15 bin metrekare alandaki otoparkta engeliler için 21 araç yeri bulunacak.  Karşıyaka'daki otoparkta (soldaki) 6 kat bulunacak, 635 araç kapasiteli olacak. Hatay'dakinde ise (üstte) 440 araç park edibilecek. 


Kasaplar Meydanı faaliyete geçiyor 

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı inşaatında da sona gelindi. Temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı projede 150 araçlık yer altı otoparkı tamamlandı. Toplam 6 bin 271 metrekarelik alanda uygulanan projenin üst bölümünde ise gezinti yerleri, kafeterya, heykel alanı ve yeni su elemanları olacak. 


Habertürk Egeli


Geri Dön