28 / 03 / 2024

İzmir Karabağlar'daki dönüşüm projesinde son durum!

İzmir Karabağlar'daki dönüşüm projesinde son durum!

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan ve 16 mahalleyi kapsayan Karabağlar'daki kentsel dönüşüm projesinde sorunlar bitmiyor. Proje kapsamındaki mahalle halkı, dönüşüme karşı çıkıyor.



İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki kentsel dönüşüm sorunu, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Son olarak Karabağlar halkının kurduğu Karabağlar Mahalleler Birliği, bölge ile ilgili planlara itirazlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir  İl Müdiirlüğü'nden 60 gün içinde cevap gelmediği için iptal davası açma kararı aldı. 


Yerinde dönüşüm isteyen mahalleli, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeni projeyle gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürliiğü'ne Karabağlar Mahalle Birliği itiraz etti. Eski projenin devamı olduğu iddia ederek itirazda bulunan birlik 60 gün içinde itirazlarına cevap gelmediği içinde iptal davası açıyor. 


"MAĞDUR EDİLMEYELİM" 


Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karabağlar Muhtarlar Birliği Üyesi Uygar Manduz, Karabağlar'ın 2012 yılında riskli alan ilan edildiğini ve kentsel dönüşüm alanına alındığını belirtti. Manduz, kendilerinin kentin giizelleşmesiyle ilgili bir sorunlarının olmadığını dile getirerek, yapılacak kentsel dönüşümde kendilerinin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. 


İPTAL DAVASI GELİYOR 


Manduz, "Bizlere herhangi bir bilgi verilmeksizin riskli alan ilan edilmiş olan 540 hektarlık alanın sınırları içinde kalan yaşamlarımızı görmezden gelen haklarımız yok sayarak bizleri mahallelerimizden tasfiye etme planlarının başlangıcı olan 1. etap 101,4 hektarlık alana dönük yapılmış olan 1/5000 ölçekli nazım imar planları ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları 18.11.2015-17.12.2015 tarihjeri arasında iki kez askıya çıkmıştır. İlgili planlara, 16 Aralık 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir İl Müdürliiğü'ne topluca itirazlarımızı sunmuştuk. İtirazımıza 60 gün içinde cevap verilmemesi üzerine zımnen reddedilmiş olması sebebiyle yasal süre içerisinde iptal davası açıyoruz" ifadelerini kullandı. 




Taner UYANIKER/İlk Ses


Geri Dön