24 / 04 / 2024

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği kuruldu!

İzmir' in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar' da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu...



İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm merkezlerinden Karabağlar'da, yeterli bilgi alamadığını, görüşlerinin sorulmadığını öne süren bir grup halk, "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği"ni kurdu.



Karabağlar'da Bozyaka, Devrim,Cennetçeşme, Umut, Yeşilyurt, Uzundere ve Limontepe bölgesini de içine alan 540 hektarlık, kentsel dönüşüm projesi kapsamında. "Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği" kuruldu. 


Dernek Başkanı Halil Ecevit, kentsel dönüşümle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini, görüşlerinin alınmadığını söyledi. "Bölgede yaşanan sorunlara dikkat çekmek için dernek kurduk" diye konuştu. Dernek üyesi avukat Mehmet Bayraktar, "Halkın aleyhine yandaş paylaşım söz konusu. Görüşme gizli kapaklı. Kentsel dönüşüm halkın aleyhine olmamalı. Şu anki sistem rantçı.Bunun örneği Kadifekale. İstanbul'daki Sulukule. Burada herkese bilgi veriliyor. Beş etaptan oluşan proje alanının yüzde 60'ı yeşil, yüzde 40'ı konut alanı olarak planlandı. Uzlaşmada imzalanan sözleşme, protokole dönüştürülecek" şeklinde konuştu. 


Posta Ege 


Geri Dön