25 / 04 / 2024

İzmir Karaburun'da emlak piyasası altın çağını yaşıyor!

İzmir Karaburun'da emlak piyasası altın çağını yaşıyor!

İzmir'in en küçük ilçesi olan Karaburun'da yol çalışmaları sonrası tapudaki gayrimenkul alım satım hareketliliği yüzde 23 arttı, inşaat ruhsatı başvurusu da 145'ten 203'e yükseldi.



 

İzmir'in en küçük ilçesi Karaburun, son yıllardaki gayrimenkul hareketliliğiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Çeşme, Urla ve Seferihisar'a göre plaj sayısının az, yolunun uzun ve virajlı olması gibi nedenlerle turizmdeki gelişmelerden pay alamayan Karaburun'un kaderi yeni yapılan yolla değişti. 

 

Toplam 55 kilometrelik yolun 40 kilometrelik bölümünün tamamlanmasıyla ilçede gayrimenkul alım satımı ve fiyatlarında artış oldu.


Anadolu Ajansı muhabirinin İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarından derlediği bilgilere göre, yol çalışmasının başladığı 2015 yılında toplam bin 572 gayrimenkulün alım satım işlemi yapılırken geçen yıl bu rakam yüzde 23 artışla bin 972'ye ulaştı. Bu yılın ocak-eylül döneminde de alım satım işlemi ise bin 484 olarak gerçekleşti.

 

Karaburun Belediyesine yapılan yeni inşaat ruhsatı başvurularının da giderek artması dikkat çekiyor. Buna göre 2015 yılında 145 olan inşaat ruhsatı başvurusu 2016 yılında 203'e, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde ise 188'e yükseldi.

 

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda Karaburun'un emlak ve gayrimenkul satışı olarak altın çağını yaşadığını belirtti.

 

Yolun başlayacağını duyan yatırımcının yıllar öncesinde ilçede yatırım yapmaya başladığını söyleyen Başkan Güleroğlu, bu artışta İstanbul'dan İzmir'e göçen insan sayısında artış olmasının belirleyici olduğuna işaret etti. 

 

İzmir çevresindeki turizm ve yaşam merkezlerinde metrekare fiyatları en uygun bölge olan Karaburun'un yatırımcıyı cezbettiğini söyleyen Güleroğlu, "İstanbul ve yabancı yatırımcılar nedeniyle Karaburun'da fiyatlar yüzde 30-40 civarında hareketlilik gösterdi. Karaburun en gözde yer haline geldi çünkü Çeşme ve Alaçatı'da fiyatlar çok yükseldi. Yatırım bu tarafa doğru yöneldi. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının da bu bölgede gayrimenkul hareketliliğinin katlanarak artmasına neden olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

 

 

AA

 

 


Geri Dön