19 / 04 / 2024

İzmir Karşıyaka Stadyumu ihalesi yapıldı!

İzmir Karşıyaka Stadyumu ihalesi yapıldı!

İzmir’de inşa edilecek 15 bin kişi kapasiteli Karşıyaka Stadyumunun ihalesi TOKİ tarafından dün gerçekleştirildi..



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İzmir’de inşa edilecek Karşıyaka Stadyumunun ihalesi 15 Haziran, Perşembe günü gerçekleştirildi.


Seyirci kapasitesi 15 bin kişi olan stadyumun, kuzey, güney ve doğu yönünde seyirci girişleri yer alırken, batı yönü sporcu, basın, vip, protokol ve loca girişleri için ayrıldı. Stadyumda 26 adet loca yer alacak.


Kuzey, güney, batı ve misafir tribün seyircileri için bir toplanma alanı oluşturuldu ve bu alan zemin kattaki mağazalar ile desteklendi. Stadyumda seyirci kapasitesi açısından yeterli sayıda wc, revir, mescit, büfe ve engelli girişi bulunacak. Sporcular için 4 adet soyunma odası, hakem odaları, teknik direktör odaları, revir alanları planlandı.


Projenin şekillendirilmesinde, İzmir’in kentsel dinamikleri baz alındı. Stadyum insanlar tarafından sürekli yaşanan bir mekân haline getirilebilmesi için güney yönündeki sosyal alanlarla bir arada düşünülerek tasarlandı.


Karşıyaka’nın ana ulaşım akslarının kalbinde yer alan bu çağdaş stadın hem  İzmir  için hem bölge geneli için çekim merkezi olması hedeflendi.



TOKİ haber



Geri Dön