26 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da 10.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmir Kemalpaşa'da 10.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Kemalpaşa Satış Memurluğu, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Yukarımahalle Mahallesi Küplücealtı Mevkii, 683 ada 1 parseldeki arsayı 10 milyon 131 bin TL'ye icradan satıyor...



Kemalpaşa Satış Memurluğu tarafından  İzmir  İli Kemalpaşa İlçesi Yukarımahalle Mahallesi Küplücealtı Mevkii, 683 ada 1 parsel sayılı taşınmaz 3 bin 377,00 metrekarelik arsa 10 milyon 131 bin TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 20 ağustos 2019 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İhale ilanı:

T.C. KEMALPAŞA (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2018/22 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Yukarımahalle Mah. Küplücealtı Mevkii, 683 ada 1 parsel sayılı taşınmaz 3.377,00 m2 alanlı ve arsa ana taşınmaz niteliğindedir. İmar Planlarında "Konut Alanı" kapsamında kaldığı belirtilmiştir. Taşınmazın Ayrık Nizam yapılaşma koşullu olduğu ve 4 kat inşaat izinli olduğu öğrenilmiştir. Yine arsa niteliğindeki taşınmazın TAKS ( Taban Alanı Katsayısı) : 0,40, KAKS (Katlar Alanı Katsayısı) 1,60 dır. Satışa konu taşınmazın mahallinde yapılan incelemesinde İlçe yerleşim alanı içerisinde ve yerleşimin kuzey batı bölümündedir. Hali hazırda parsel üzerinde herhangi bir yapılaşma olmayıp, boş arsa vasfındadır. Taşınmazın çevresi meskun mahal durumunda olup, parsele yaklaşık 150 m mesafede Kemalpaşa Devlet Hastanesi bulunmakta ve taşınmaz hastane yoluna cepheli konumdadır. Taşınmaza yaklaşık 130 m mesafede Kız Meslek Lisesi, 320 m mesafede Vergi Dairesi ve Polis Karakolu, 600 m mesafede Ferzent Bulum Anadolu Lisesi, 650 m mesafede 8 Eylül İlkokulu bulunmaktadır. Yine taşınmaza komşu parselde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anaokulu-Kreş bulunmaktadır. 683 ada 1 parsel, çarşı ve pazara, park alanlarına da yakın konumdadır. Taşınmazın yakın çevresinde 4 katlı yapılaşmaların (zemin katları eczane, medikal, optik v.b. gibi işyeri, normal katları konut), kısmen boş arazilerin olduğu görülmüş, ayrıca taşınmaza yakın konumdaki bazı arsalarda 8 katlı konut amaçlı yapılaşmaların da olduğu görülmüştür. Satışa konu 683 ada 1 parsel yeni yerleşimin olduğu bir bölgede olup, işyeri ve konut tercihinin iyi olduğu bir bölgededir. Düzgün bir geometriye sahip olan 683 ada 1 parsel, topoğrafik olarak düze yakın bir yapıda ve inşaat yapımına elverişli durumda olduğu değerlendirilmiştir.Taşınmaz yol, su, doğalgaz, elektrik, çöp, toplu ulaşım, alt yapı gibi belediye ve kamu hizmetlerinden tam faydalanabilir durumdadır. Taşınmazın m2 rayiç bedelinin 3.000,00 TL olduğu kanaatine varılmıştır.
Yüzölçümü : 3.377 m2
İmar Durumu : İmarlı
Kıymeti : 10.131.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : 
1. Satış Günü : 20/08/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 18/09/2019 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Kemalpaşa Eski Belediyesi Kültür Müdürlüğü (Eski Askerlik Şubesi) Belediye Cad No:4 Alt Kat Mezat Salonu -
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/22 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.20/06/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.
 


Geri Dön