19 / 04 / 2024

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Kemeraltı'na marka çarşı!

İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar İzmir Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı.




İzmir Ticaret Odası, tarihi Kemeraltı Çarşısı'na "Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı" kazandırmak için Başdurak Camisi altındaki 28 dükkanı restorasyon ve onarım karşılığında 10 yıl süreyle Vakıflar  İzmir  Bölge Müdürlüğü'nden kiraladı

Bu projeyi hayata geçirmek için uzun bir zaman mücadele veren İzmir Ticaret Odası, dükkanların içindeki mevcut kiracıların tahliyelerin ardından çalışma başlattı. Turistik El Sanatları ve El Halıları Çarşısı'nın, Kemeraltı'nda hem yerli ve hem de yabancı turisite hitap edecek bir marka çarşı olacağı dile getirildi. Bu arada Başdurak Camisi altındaki dükkanlarla birlikte kötü görünümü eleştiri konusu olan caminin hemen bitişiğindeki şadırvanın da dükkanlarla birlikte restorasyon projesi içine alındığı belirtildi.



Yeni Asır


Geri Dön