27 / 04 / 2024

İzmir, kentsel dönüşümde model oldu!

İzmir, kentsel dönüşümde model oldu!

Yerel seçimlerde aday olmayacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iz bırakan hizmetleriyle kent tarihindeki unutulmazlar arasına girdi.



Kalkınma esaslı “İzmir Modeli”ni yaratan, belediye yatırımlarını 28 kat, raylı sistem ağını ise 16 kat artıran  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki projeleri ile adından söz ettirmeyi başardı. 

Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olan Büyükşehir, öz kaynaklarıyla Türkiye’nin en büyük yatırımcı kurumlarından biri haline geldi. Uzun yıllar durağanlık yaşayan İzmir ekonomisi, Kocaoğlu döneminde yeniden canlandı. 

Ulaşımda devrim

Başkan Kocaoğlu döneminde Üçyol’dan Üçkuyular’a uzanan metro hattı, 136 km’lik banliyö sistemi, Konak ve Karşıyaka tramvayları, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Fuar İzmir, İzmir Sosyal Yaşam Kampüsü, Uluslararası Buz Sporları Salonu, Bornova Doğanlar Stadı, Tire Stadı, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi gibi onlarca dev eser kente kazandırıldı. 

Kentsel dönüşümde model oldu

“Yerinde, adil ve yüzde 100 uzlaşma esaslı” kentsel dönüşüm İzmir’de başladı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yüzde 100 uzlaşılan alanlarda ilk etap kapsamında yapımı tamamlanan 9 blokta, 280 konut ve 33 işyeri hak sahiplerine teslim edildi.

Yüzülebilir Körfez?

Büyük Körfez Projesi’ni hazırlayan İimir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’in kuzey aksında açılacak kanal ile ilgili tarama yöntemini belirleyip, geri kazanım alanı ve doğal yaşam adaları ile taranan malzemelerin bu alanlara aktarımı için proje çalışmalarını başlattı. 

İzmir'e yatırım yapmak isteyen acele etsin!


Geri Dön