17 / 04 / 2024

İzmir kentsel dönüşümle inşaat sektöründe patlayacak!

İzmir kentsel dönüşümle inşaat sektöründe patlayacak!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi.



İzmir Müteahhitler Federasyonu (İMFED) üyeleri, geleneksel birlik ve dayanışma yemeğinde buluştu. Gecede konuşan  İzmir  Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Şu anda maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Bayraklı'da kentsel dönüşüm ofisi açtık ama engellendik. Maalesef ofisi kapatmak zorunda kaldık. Karabağlar'da da engellendik. Umarım bu sorunları aşıp kentsel dönüşümü başlatacağız. İzmir inşaat sektörü çok yakında patlayacaktır" dedi. 


İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, Mimarlar Odası'nın imar yönetmenlikleriyle ilgili tüm değişikliklerden şikâyet ettiğini savundu.

 

Dağlıer, "Mimarlar Odası Başkanı herkesin şevkini kırıyor. Ticaret Odası başkanımızın şevkini kırıyor, Aziz (Kocaoğlu) Bey'in şevkini kırıyor, Binali (Yıldırım) Bey'in şevkini kırıyor, müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor, izmir'in önünü kesiyor" dedi. 


Ege Telgraf


Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Ziya Dağlıer, izmir Mimarlar Odası eski Başkanı Hasan Topal'ı açtığı davalar nedeniyle eleştirerek "İzmir'e engel oluyor" dedi. IMFED tarafından düzenlenen geleneksel birlik ve dayanışma yemeğine, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da katıldı. 


Dağlıer, isim vermeden, görevini 19 Şubatta Halil ibrahim Alpaslan'a devreden Hasan Topal'ı eleştirdi. Mimarlar Odası'mn imar yönetmenlikleri ile ilgili tüm değişikliklerden şikayet ettiğini belirten Dağlıer, "İzmir Mimarlar Odası Başkanı, İzmir'e engel oluyor. Tek tip imar yönetmenliği hakkında dava açtı ve yürütmeyi durdurdu. Mimarlar Odası Başkanı herkesin şevkini kırıyor. Ekrem Demirtaş m, Aziz Kocaoğlu'nun, Binali Yıldırım, müteahhit arkadaşlarımızın şevkini kırıyor, İzmir'in önünü kesiyor" dedi. Kentsel dönüşüm ile ilgili İTO'nun çalışmalarından bahseden Demirtaş, "Maalesef kentsel dönüşüme başlayamadık. Bayraklı'da kentsel dönüşüm ofisi açtık ama engellendik. Kapatmak zorunda kaldık. Karabağlar'da da engellendik" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön