18 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm inşaat sektörüne 400 milyar dolarlık alan açacak!

Kentsel dönüşüm inşaat sektörüne 400 milyar dolarlık alan açacak!

Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumundaki inşaat sektörü "kentsel dönüşüm" planlamalarıyla daha da hareketlendi. "Kentsel dönüşüm: 400 milyar dolarlık sektör" adlı Turkey Design Mission 2013 Edition 111 etkinliği gerçekleşti...



Türkiye'nin en büyük endüstrisi konumundaki inşaat sektörü "kentsel dönüşüm" planlamalarıyla daha da hareketlendi. İstanbul Conrad Otel'de gerçekleştirilen "Kentsel dönüşüm: 400 milyar dolarlık sektör" adlı Turkey Design Mission 2013 Edition 3 etkinliğinde konuşan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu ; kentsel dönüşüm ile hız kazanan yenilenme sürecinde inşa edilecek yapıların sadece depreme dayanıklı yatakhaneden ziyade yaşam alanı sunan projeler dâhilinde gerçekleştirilmesinin doğru olacağını belirtti. Sağlam mimari alt yapı için "İnşa edilecek alanlara sadece para değil, hayat kalitesini arttırmaya yönelik fikirler için zaman da harcamak gerekiyor" diyen Babaoğlu, bunun da binaların yeniden yapılırken bir master plana uygun ve mimari alt yapısı olan tasarımlar ile oluşturulması gerektiğinin altım çizdi. 


İSTANBUL'DAKİ YAPILAŞMANIN %70'İ SON 30 YILDA OLUŞTU

AIlaeddin Babaoğlu, İstanbul'un mimari yoğunluğu ve yorgunluğu olduğuna dikkat çekerek, kentin %70'lik bölümünün son 30 yılda inşa edildiğinin alımı çizdi. Nüfusun %55'lik bölümünün bu alanda yaşadığını söyleyen Babaoğlu, bireysel yatırım şeklinde gerçekleşen bu yapıların yeni süreçte planlama, tasarım gibi hususları göz önüne alarak yeniden inşa edilmesinin önemini vurguladı. 


Yeni Asya Gazetesi


Geri Dön