25 / 04 / 2024

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir metrosunu kullanan engelliler asansör engeli yaşıyor!

İzmir Metrosu’nu kullanan bedensel engelli vatandaşlar, sık sık arızalanan asansörlerden şikayetçi. Engelliler, “Asansör arızaları nedeniyle pek çok istasyona giremiyoruz. Bazen de girdiğimiz istasyonda mahsur kalıyoruz” dedi



İzmir Metrosu'na giriş ve çıkışlarda; engelli, yaşlı ve çocuklu ailelerin hizmetine sunulan asansörlerin sürekli arıza yapması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.


Engelli vatandaşlar, asansörlerin arızalanmasından dolayı ya istasyonda mahsur kaldıklarını ya da bir sonraki durakta inmek zorunda kaldıklarını söyledi. Engelliler, özellikle Konak Metro İstasyonu'ndaki Bahri Baba ve YKM tarafı ile Çankaya Metro İstasyonu, aktarma yapılan Halkapınar Metro İstasyonu ve Balçova'daki Fahrettin Altay Metro İstasyonu'ndaki asansörlerin sık sık arızalandığını ifade etti.


"Anında müdahale edilsin"


Bedensel engelli Seval Bağzıklı (50) ve Hatice Gümüş (50), "Normal merpenleri veya yürüyen merpenleri zaten kullanamıyoruz. Asansörler de arıza yaptığı zaman istasyonlarda mahsur kalıyoruz. Bunun yanında bedensel sağlığı yerinde olan gençlerin ve ailelerin de bu asansörleri kullanmaları bizi mağdur ediyor. Asansör arızalarına karşı anında müdahale edilmesi için gerekli önlemler alınmalı" dedi. Dernek yöneticisi olduğu için Torbalı'dan kent merkezine her gün gelmek zorunda kalan Gaziemir Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar da, özellikle aktarmalı ulaşım sistemine geçildikten sonra mağduriyetlerinin daha da arttığını dile getirdi. Yorgancılar, artık önlem olarak sosyal medya hesapları facebook'ta kendileri gibi engelli olanlara, "Çankaya Metro İstasyonu'ndaki asansör 2 gündür arızalı, Bahri Baba Parkı'nın olduğu asansör 4 gündür arızalı. Bir sonraki durakta inin" şeklinde mesajlar yazarak birbirlerini uyardıklarını ifade etti.


"Kırmızı Bayrak var, hizmet yok!"


Gülgün Yorgancılar,  İzmir  Metrosu'nun engelli kullanımına uygunluk kriterlerini sağlayarak İzmir'de ilk 'Kırmızı Bayrak' alan kuruluş olduğunu hatırlatarak. "Metroda yaşadığımız sıkıntılar ortada. Bu durumda kırmızı bayrak kriterlerinin ne kadarının karşılandığı, yeniden gözden geçirilmeli" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön