19 / 04 / 2024

Deniz Albayrak: Acıpayam'da depremzedeler 1 yıldır konteynerlerde yaşıyor! 

Deniz Albayrak: Acıpayam'da depremzedeler 1 yıldır konteynerlerde yaşıyor! 

Geçtiğimiz yıl 20 Mart'ta 5,5 büyüklüğünde depremle sarsılan Denizli Acıpayam'da evleri yıkılan aileler, hala konteyner evlerde yaşıyor. CHP Acıpayam İlçe Başkanı Deniz Albayrak, "160 aile konteynerlerde yaşıyor. Ev verileceği yardımda bulunulacağına dair söylentiler çıkarıldı. Bir yıl geçti ama kim



Denizli'deki Acıpayamlı depremzedeler bir yıldır konteyner evlerde hayatlarını sürdürüyor. Depremden etkilenen 160 aile  TOKİ  evlerinin bitmesine rağmen yeni konutlarına geçemedi, kendi arsasında ev yapmak isteyenler de destek bulamadı. 

Szöcü'den Selami Aydın'ın haberine göre; geçen sene 20 Mart'ta 5,5 büyüklüğünde depremle sarsılan Denizli Acıpayam'da evleri yıkılan aileler, hala konteyner evlerde yaşıyor. Oğuz, Kırca, Alaattin, Karahöyük, Ovayurt, Ucarı, Yeniköy ve Corum köylerinde kerpiç evleri depremde yıkılan 160 aile bir süre çadırlarda kalmıştı, daha sonra konteyner tahsis edilmişti.

TOKİ'den konut alacakları müjdelenen, kendi arsası üzerinde ev yapmak isteyenlere de maddi destek sözü verilen depremzedeler yaklaşık bir yıldır 21 metrekarelik konteyner evlerde yaşamaya devam ediyor. 

Deniz Albayrak: Acıpayam da depremzedeler 1 yıldır konteynerlerde yaşıyor! 

KONTEYNERLER BAKIMSIZ VE YETERSİZ

Evleri yıkılmış ve ağır hasarlı depremzedelere tahsis edilen konteyner evler, yaşayan ailelere yeterli gelmiyor. Konteynerlerin bir kısmının sorunlu olduğu, yapısal olarak eksikleri olduğu ifade ediliyor. Bazı depremzedeler koyteyner evlerin çatılarından içeri su aldığından şikayetçi. Evlerin dar olması sebebiyle konteyner konutlara ahşaptan bölmeler ekleyen depremzedeler içlerinde soba yakılmasına müsaade edilmediğinden kışı zor geçirdiklerini dile getirdi. 

Deprem sonrası kendilerine TOKİ'den ev sözü verildiğini, hatta kura çekimine katıldıklarını belirten depremzedeler, "TOKİ'den ev sözü verdiler. Kura da çekildi. Konutlar bitti ama bize teslim edilmedi. Kendi arsasında ev yapmak isteyenlere iki yıl ödemesiz 18 yıl geri ödemeli faizsiz kredi verileceği söylenmişti. Onu da veren olmadı" şeklinde konuştu.

Deniz Albayrak: Acıpayam da depremzedeler 1 yıldır konteynerlerde yaşıyor! 

MUHTAR ABUT: YARDIM ALAMIYORUZ

Yeniköy mahallesi muhtarı Elmas Abut yardım alamadıklarına dikkat çekerek, "Bizim mahallemizde depremden etkilenen 12 aile var. Konteyner evlerde kalıyorlar. Deprem sonrasında 2 bin lira yardım yapıldı. Erzak kolisi gönderildi. Daha sonra bir yardım alamadık. Yakın zamanda 7 koli erzak yardımı yaptılar. Ben hangi aileye vereyim. Hepsini iade ettim. Yardımda adaletsizlik var. TOKİ'ler durduruldu. Çekiliş yapıldı evler belirlendi. İnşaatı bitti ama teslim edilmedi. Kendi arsasına ev yapmak isteyenlerin durumu da belli değil" ifadelerini kullandı. 

ALBAYRAK: DEPREMZEDELER BİR YILDA EVLERİNE KAVUŞAMADI

Depremzedelerin durumuyla yakından ilgilendiğini belirten CHP Acıpayam İlçe Başkanı Deniz Albayrak, "Deprem 7-8 mahalleyi içine alan ova kesiminde zarar verdi. Sonraki süreçte yoğun istekler ve şikayetler sonunda evleri zarar görenler için konteynerler gönderildi. 160 aile konteynerlerde yaşıyor. Ev verileceği yardımda bulunulacağına dair söylentiler çıkarıldı. Bir yıl geçti ama kimse evine kavuşamadı" diye konuştu. 

Teoman Sancar: Denizli Acıpayam'daki konut sorunu çözülmeli! 

 


Geri Dön