25 / 04 / 2024

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ikinci etapı başladı!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ikinci etapı başladı!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki altgeçitin ikinci etap çalışmaları başladı. Projede Küçükyalı-Karataş arası altyapı ve sanat yapıları ihalesi kapsamında altgeçit inşaatı haftasonu yeniden başlayacak.



Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Mithatpaşa Parkı önünde yolu yeraltına almak, üstünü meydan yapmak için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nce 2015 Ağustos ayında başlanan, ancak servis yolu dolgusunun maliyeti arttırması nedeniyle ilk ihale kapsamında tamamlanamayan projede ikinci etap başladı. Projedeki eksiklikleri de tamamlayacak Küçükyalı-Karataş arası altyapı ve sanat yapıları ihalesi kapsamında altgeçit inşaatı haftasonu yeniden başlayacak. 



Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde projelendirilen karayolu alt geçidinde inşaat çalışmaları bir süre durdu. Karayolu geçidinin sağlam zemine oturması için çakılacak 1296 fore kazıktan büyük bölümünü tamamlanmasına karşın servis yolu için deniz dolgusu nedeniyle maliyet arttı. Fore kazık imalatı sırasında sızdırmazlık önlemi için bazı altyapı çalışmaları da gerçekleşti. İnşaat, ihaleyi 36 milyon 475 bin 519 TL'ye kazanan Yapı STS-Kmb Metro ortak girişiminin alt yüklenicisi Barankaya İnşaat tarafından yapıldı. Bu çalışmaların maliyeti yüksek olunca keşif artışı yapıldı. Maliyet 43 milyon TL'ye çıktı. Keşif artışı sonucu da çalışmalar tamamlanamadı. Barankaya İnşaat şantiye alanındaki iş makinelerini boşalttı. Firma Ramazan Bayramı'na kadar sadece kıyıda taş tahkimatı yaptı.



Büyükşehir Belediyesi 30 Haziran'da Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Küçükyalı ile Karataş arası muhtelif altyapı ve sanat yapıları yaptırılması adıyla ihaleye çıktı. İhale kapsamında altgeçit yapımında eksik kalan fore kazık, dolgu, pompa odası, altgeçit inşaatında altyapıda gerçekleşecek dolgu, oto korkuluk yapımı, elektrik işleri taban ıslahı gibi işlemlerin yanı sıra, yağmur suyu kanalları, istinad duvarı gibi altyapı işleri de yapılacak. İhaleyi, ilk ihaleyi dekazanan Yapı STS İnşaat A.Ş. ile Önsöz Turizm İnşaat İş Ortaklığı 43 milyon 600 bin TL bedelle kazandı. Yer teslimi yapılan işle ilgili çalışmalar haftasonu başlayacak. Şartnameye göre 380 günde iş tamamlanacak.




Yeni Asır



Geri Dön