19 / 04 / 2024

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda altgeçit çalışmaları başladı!

İzmir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda altgeçit çalışmaları başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na yapacağı algeçitin çalışmaları ağaç kesimiyle başladı. Bazı ağaçların sökülmek yerine kökünden kesildiğini söyleyen vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi



İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda Mithatpaşa Parkı önünde yapacağı altgeçit projesi ağaç kesimiyle başladı. Bazı ağaçlar kesildiği çalışmada, bazı ağaçlar ise dozerlerle kökünden sökülerek kaldırıldı. 


Kaldırım ve yeşil alanda yapılacak gecici servis yolu için ağaçların kesilmesi ve dozerlerle yeşil bitki örtüsünün yok edilmesine çevre sakinleri ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin ağaca ve yeşil bitki örtüsüne dokunmadan çalışma yapmasını isteyen vatandaşlar, "Zaten İzmir'de nefes alacağımız bir yeşil alan kalmadı. Olanları da bu şekilde yok ediyorlar" dedi. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, servis yolu yapımı nedeniyle buradaki ağaçların fidanlıkta bakıma alınacağını, inşaat sonrası aynı yere dikileceğini, yeraltına alınacak alanın üstünün de yeşillendirileceğini söyledi.


İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu altgeçidi inşaat çalışmalarına başlandı. Bin 150 metre uzunluğundaki karayolu altgeçidinin yapım çalışmaları sırasında trafiğin aksamaması için 3 gidiş-3 şerit gelişi korumak amacıyla yolun iki kenarına kademeli servis yolu için de çalışmalar başlandı. 


Yol yeraltına alınacak

Üçkuyular'dan Konak yönüne gidişte oluşturulan 3 şeritli servis yolu kara tarafından geçecek. Projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa Parkı önünde yapılan karayolu altgeçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım Projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda ise vatandaşlar denizle buluşacak. Hatay'dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yeraltına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak. 


Yeni Asır


Geri Dön