23 / 04 / 2024

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 2.etap çalışmaları başlıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 2.etap çalışmaları başlıyor!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı karayolu geçidi yapım çalışmaları sırasında trafik sıkışıklığına önlem olarak “kara tarafına” servis yolu açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hafta başından itibaren “deniz tarafında” da çalışmalara başlıyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde projelendirdiği karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarını hızlı tempoda sürüyor. Bu kapsamda kara tarafında oluşturulan servis yolu sayesinde sahil bulvarında trafiği aksatmadan birinci etap çalışmaları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, deniz tarafındaki çalışmalara da hafta başından itibaren başlıyor. Bu bölgede oluşturulan yeni servis yolu sayesinde, ikinci etap çalışmalar trafik aksamadan ve 3 şerit yol korunarak gerçekleştirilecek.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin çalışmalar süresince mağdur olmaması için kıyıda servis yolunun yanı sıra  bisiklet ve yaya  yolu da oluşturdu. 


545 fore kazık çakıldı

Kara tarafındaki  çalışmaları tamamlayarak deniz tarafında işlemlere başlamak üzere hazırlık yapan Büyükşehir Belediyesi, inşaatın yüzde 35’ini bitirdi. Karayolu geçidinin sağlam zemine oturması için çakılacak toplam 1296 fore kazıktan (yapı yüklerini sağlam zemine ulaştırma amaçlı uygulanan sistem) 545 tanesinin de yapımı tamamlandı. Toplam bin 150 metre uzunluğunda inşa edilen karayolu alt geçidi ile trafik akışı yer altına alınıyor.  Bu büyük ulaşım yatırımının maliyeti 43 milyon TL.


Yepyeni bir meydan….

Mithatpaşa Parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanlar için projeleri tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhale kapsamında bu alanlar, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında düzenlenerek İzmirlilerin hizmetine sunulacak. Kentlinin keyifli bir ortamda denizle iç içe olabilmesini hedefleyen proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. 

 

Yeni peyzaj yapılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk aşamasından bu yana, inşaat sahasında kalan ağaçları kesmek yerine, modern teknikler kullanarak yerlerini değiştirerek İnciraltı Kent Ormanı’na dikiyor. Alt geçit ve meydan çalışmaları tamamlandıktan sonra yine aynı bölgeye daha fazla sayıda ağaç dikilecek ve yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku artırılacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön