19 / 04 / 2024

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı altgeçidine 1290 fore kazık!

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı altgeçidine 1290 fore kazık!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yapımına başladığı karayolu alt geçidi inşaatında kullanılacak 1290 fore kazık çakılmaya başlandı. Yapım sürecinde çalışacak servis yolu için de denize dolgu yapılıyor.




Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarlanan karayolu altgeçidi inşaatı başladı. Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için yolun apartmanların bulunduğu tarafa kaldırım ve yeşil alan üzerine servis yolu açıldı. Deniz tarafında yapılacak servis yolu için de dolgu yapılıyor. İhale bedeli 36 milyon 475 bin 519 TL olan altgeçidin 2016 yılı Kasım ayında bitirilmesi planlandı. Mustafa Kemal Sahil bulvarında yapılacak olan 1.150 metre uzunluğundaki taşıt alt geçidi projesinin yol düzenlemesi 430 metre, rampaları (alt geçit giriş ve çıkışları) 345 metre, kapalı alanı 376 metre olacak. Altgeçidin yapımında 120 cm çapında 1290 fore kazık kullanılacak.


Karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları kıyı tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlenecek. İzmirlilerin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi amacıyla uygulanacağı açıklanan proje kapsamında, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanlar yayalaştırılacak ve denizle bütünleştirilecek. Hatay'dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden uzaklaşacak.



Yeni Asır


Geri Dön