26 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm projesi için el birliği yapan Narlıdere Belediye Başkanı ve Ali Engin dava hakkında basın açıklamasında bulundu.



Narlıdere kentsel dönüşüm projesi için kolları sıvayan ve projenin davalarıyla ilgilenen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Sürekli, Ali Engin'i ziyaret etti. AKP'li  İzmir  İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Eksiksiz çalışıldı. Halk memnun" ifadelerini kullandı. İdari yargıda dava açmanın uygun olmadığını belirten Kerem Ali Sürekli, "Kararı mahkeme verecek. Dava açmak demokratik hak ancak yerli yersiz dava açılmasını doğru bulmuyorum" dedi. CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'de, "Dava sürecine belediye olarak dahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Mahkeme sorunu iptal bile olsa yine düzenlemeler yapılacak ve o plan uygulanacak" diyerek kendi düşüncelerini söyledi.   

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Ege'de Sonsöz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre, 2013 senesinede Narlıdere ve Çatalkaya mahallelerinin Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge olduğu ilan edilmişti, bu gerekçeyle Kentsel dönüşüm projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Narlıdere Belediyesi'ne verildi. Geçen günlere bakıldığında Narlıdere Belediyesi'nin yaptığı planlar doğrultusunda 1/1000, 1/5000 standart harita ölçeklendirilmesi yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm planlarını onaylayarak askıya aldı ve Şehir Plancıları Odası ise bu kararı mahkemeye taşıdı.

Narlıdere Çatalkaya Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğiyle birlikte 305 kişi değerlendirmeler sonucunda yapılan bu planların iptal olmasını belirterek mahkemeye başvurdu. Sürekli, bir basın açıklamasında bulunmak için Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i ziyaret etti. Yaptığı basın açıklamasında ise şu sözlere yer verdi: "Olması gerektiği gibi dostça nazik bir çerçeve içerisinde arkadaşlığımız dostluluğumu sürdürüyoruz. Bugün bir dost olarak hem de iktidar partisinin temsilcisi olarak bir ziyaret gerçekleştirdik. Son zamanlarda yapılan bir kentsel dönüşüm projesi var onu masaya yatırdık. Narlıdere Belediyesi'nin çizdiği Çevre ve Şehircilik Bankalığı'nın onayladığı proje var. Biz bunu burada bırakmadık ve üzerimize düşen ne varsa bu projede destek olacağız. İzmir'in ihtiyacı olan bir proje hayata geçiyor. Burada milletvekillerimizin de çok büyük destekleri oldu. Biz bu uyumu diğer ilçelerde de bekliyoruz. Bizler İzmir ve Narlıdere için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Tabii bunların yanında güncel konuları da değerlendirdik"

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Bu ifadeleri kullanarak kendi düşüncelerini belirtirken AK Parti İl Başkanı Kerem Ali'yi, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i överek, cümlelerine şöyle devam etti: "Bizim çok uzun yıllara dayalı arkadaşlığımız var. Kendisi gerek milletvekilliği gerek il başkanı olarak İzmir'e büyük hizmetler yaptı. Benim CHP'de yaptığım tüm görevlerde ortak çalışma yaptık. Bugün de İzmir'in en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Narlıdere kentsel dönüşüm çalışmalarından birini ortak yürütüyoruz. 5 bin konut olacak alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte bir planlama süreci yaptık askı süreci sonlandı şimdi onların uygulama aşamasını iş birliği ile yapmaya hazırlanıyoruz. Ziyaretleri için çok teşekkür ederiz. Bu iş birliği sürecektir. Kerem Ali Sürekli zaten pozitif ve İzmir'i seven bir siyasetçi. Kararlarında tavrında siyasi veya politik etkide kalmayacak biri. Tabii ki bir dünya görüşü var ancak İzmir söz konusu olduğunda hep birlikte ortak davrandık" 

İzmir Narlıdere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Dönüşüm projesi için Şehir Plancıları Odası'nın açmış olduğu davanın sorulmasna ilişkin Ali Engin, "Hukuk devletinde yaşıyoruz. Plan yapma yetkimiz var. Beğenmeyenlerin itiraz etme hakkı var. Biz de dava sürecine belediye olarak dahil olduk. Plana sonuna kadar sahip çıkacağız. Mahkeme sonunda iptal bile olsa yine düzenlemeler yapılacak ve o plan uygulanacak" diyerek konuştu.

İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "İktidarın projelerindeki tavrını yine göstereceğim. Odaların bu kadar güzel projelere dava açarak sekteye uğratmasına karşıyız. Belediye çiziyor, bakanlık onaylıyor… Ortaklaşa yapılan bir plan. Eksiksiz kusursuz çalışıldı. Halk memnun. Odaların dava açmasını uygun bulmuyorum. Kararı mahkemeler verecek. Dava açmak demokratik bir haktır ancak yerli yersiz dava açılmasını doğru bulmuyorum" diye belirtti.

İzmir Narlıdere’de kentsel dönüşüm projesine dava açıldı!

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm süreci nasıl olacak?


Geri Dön