18 / 04 / 2024

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

İzmir'de metro yatırımlarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni metro projesi için düğmeye bastı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için bugün ihale gerçekleştiriyor.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de hayata geçirilecek yeni metro hattının inşaatı için beklenen müjdeyi geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.Soyer yaptığı açıklamada  Pınarbaşı – Kemalpaşa  için ihaleye çıkılacağını açıklamıştı. Yeni metro hattı için ilk ihale yarın gerçekleşecek.

Proje dahilinde otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik hat inşa edilecek. Bu projenin İzmir'in çıtasını yukarı çıkaracağını açıklayan Soyer şunları söylemişti:

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metro ihalesi bugün!

"9 Ağustos'ta Kemalpaşa tarihi için çok önemli bir dönüm noktası, milat olacak. Biraz daha iddialı söyleyeyim. Hep diyoruz ya 'Buca Metrosu  İzmir  tarihinin en büyük yatırımı, 1 milyar 70 milyon euro bedelli çok büyük bir yatırım'. 9 Ağustos günü başlayacak yolculuk, muhtemelen Buca metrosu için ortaya koyduğumuz bu rekor rakamı da geçecek bir rakam. Hepimizi çok heyecanlandıran, Kemalpaşa'nın 50-100 yılını olağanüstü değiştirecek yepyeni bir noktaya taşıyacak proje. Otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik metro hattı proje ihalesine 9 Ağustos'ta çıkıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız, gururluyuz. Kemalpaşa bunu hak ediyordu. Bu yatırımla beraber İzmir'de çıtayı bambaşka yere taşıyan ilçemiz olacak. Metro sadece ulaşım değil, medeniyeti ileri taşıyan bir yatırım”

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön