19 / 04 / 2024

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent genelinde metro yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  Pınarbaşı – Kemalpaşa metrosu için ilk ihalenin 9 Ağustos'ta yapılacağını açıkladı. 



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'de hayata geçirilecek yeni metro hattının inşaatı için beklenen müjdeyi verdi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  Pınarbaşı – Kemalpaşa  için ihale yapılacağını söyleyen Tunç Soyer şu açıklamalarda bulundu: 

İzmir Pınarbaşı-Kemalpaşa metrosu 9 Ağustos ta ihaleye çıkıyor!

“6 gün sonra, 9 Ağustos'ta Kemalpaşa tarihi için çok önemli bir dönüm noktası, milat olacak. Biraz daha iddialı söyleyeyim. Hep diyoruz ya 'Buca Metrosu İzmir tarihinin en büyük yatırımı, 1 milyar 70 milyon euro bedelli çok büyük bir yatırım'. 9 Ağustos günü başlayacak yolculuk, muhtemelen Buca metrosu için ortaya koyduğumuz bu rekor rakamı da geçecek bir rakam. Hepimizi çok heyecanlandıran, Kemalpaşa'nın 50-100 yılını olağanüstü değiştirecek yepyeni bir noktaya taşıyacak proje. Otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik metro hattı proje ihalesine 9 Ağustos'ta çıkıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız, gururluyuz. Kemalpaşa bunu hak ediyordu. Bu yatırımla beraber İzmir'de çıtayı bambaşka yere taşıyan ilçemiz olacak. Metro sadece ulaşım değil, medeniyeti ileri taşıyan bir yatırım” 

Yatırımlar için Tunç Soyer'e teşekkür eden n Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Büyükşehir o kadar çok yatırım yapıyor ki, Kemalpaşa'nın tarihinde bu dönemki kadar hiçbir zaman yatırım olmamıştır. Kemalpaşa ayrıcalıklı bir yer oldu. Bunun için mutlu ve gururluyum” şeklinde konuştu.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!


Geri Dön