29 / 03 / 2024

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

İzmir Sarnıç’taki 2B arazi sahiplerine müjde!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Gaziemir Sarnıç’ta yılardır süre gelen 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı...



AK Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Gaziemir Sarnıç bölgesinde yıllardır devam eden 2B arazi sahiplerinin sorununun çözüldüğünü açıkladı. Bölgedeki 2B arazilerini kullanan, üstünde ev ve işyeri inşa ettikten sonra yıllardır ikamet eden vatandaşların uzun yıllardır süren haklı tapu mücadelesinin mutlu sonla sonuçlandırıldığını belirten Nasır, hükümet olarak gerekli adımların atıldığını aktardı.

DEVİRLERİ YAPILACAK

Yeni Asır'da yer alan habere göre, hak sahiplerine satışların yapılması ile ilgili tebligatların gönderilmeye başlandığını anımsatan Nasır, "3 aylık ödeme süresi sonrasında satış işlemleri sonuçlandırılarak hak sahiplerine tapu devirleri yapılacak" diye konuştu.  Diğer yandan Yakaköy, Çiçekli Köy, Beşyol ve Karaçam Köylerinde bulunan 2B taşınmazlarının kadastro güncelleme çalışmaların da sonuçlandırıldığını belirten Nasır, bedellerle ilgili çalışmaların tamamlanarak söz konusu taşınmazların vatandaşlara satılması için müjdenin kısa zamanda verileceğini konuşmalarına ekledi.

ÇÖZÜME KAVUŞTU

Nasır, "Vatandaşın kanayan yarası haline gelen soruna seçimlerin ardından hükümet olarak gerekli hassasiyeti gösterdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da bu süreçte vatandaşlarımızın sorununun çözümü için büyük bir mesai harcadı. Büyük bir sorun da hükümetimiz tarafından çözüme kavuşturuldu" ifadelerinde bulundu.

Tarım arazileri ve 2B taşınmazlarının satış başvuruları için son 5 gün!


Geri Dön