19 / 04 / 2024

İzmir Tınaztepe Hastanesi'nin inşaatı 2017'de başlayacak!

İzmir Tınaztepe Hastanesi'nin inşaatı 2017'de başlayacak!

Buca Tınaztepe'ye yapılacak şehir hastanesi için çalışmalar başladı. Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre hastane inşaatına 2017'de başlanması hedefleniyor.





Türkerler Holding'in Bayraklı'da inşaatına başladığı şehir hastanesiyle ilgili çalışmaların hızlandığının açıklanmasının ardından Buca Tınaztepe'ye yapılacak şehir hastanesi için de çalışmalar ilerliyor.  İzmir  Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tınaztepe'deki Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü'ne ait arazide şehir hastanesi inşaatına başlamak için görüşmelere başladı. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki kurum arasındaki görüşmede son pürüzlerin giderildiği ve hastane inşaatına 2017'de başlanmasının hedeflendiği ifade edildi.


1500 yatak kapasiteli


Projede ilk kazma vurulduktan sonra hastanenin 36 ayda tamamlanması hedefleniyor. İzmir'in en yoğun sağlık kuruluşları arasında yer alan Tepecik ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastaneleri'nin yükünü hafifletecek olan Tınaztepe'deki şehir hastanesi konum olarak da merkezi bir yerde olacak. Hastanenin yapılmasının planlandığı 400 bin metrekarelik alan, İzmir-Aydın otobanının Buca çıkışında bulunuyor.

Bu durumun da hastaneye şehir içi ve dışından ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağı öngörülüyor. Öte yandan, 1500 yatak kapasitesine sahip olacak hastanenin 1.5-2 milyar lira arasında bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanıyor.




Yeni Asır



Geri Dön