20 / 04 / 2024

İzmir Torbalı'da termal tesis için çalışmalar başladı!

İzmir Torbalı'da termal tesis için çalışmalar başladı!

İzmir Torbalı'da Çamlıca Mahallesi 'nde yapılacak olan ve tüm Torbalı 'yı yakından ilgilendiren termal tesis için kazma vuruluyor. Kadastro ölçümleri yapıldı, yılbaşından sonra çalışma başlıyor.



Torbalı'daki Çamlıca Mahallesi'nde yapılması planlanan termal tesisin yilbayının ardından ilk adımı atılacak. 300 dönümlük arazide kaplıcadan ytizme havuzuna, golf sahasından 5 yıldızlı konaklama tesislerine kadar birçok yatırım yapılacak. Muhtar Turhan Uslu, kadastro ölçümlerinin yapıldığını, yılbaşının ardından çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi. Uslu, "Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez, tesisi Torbalı Belediyesi'nin yapmasını isliyor. Yılbaşının anlından harekete geçilecek ve ilk adım atılacak" şeklinde açıklamalarda bulundu. 


BELEDİYE TALİP 

Bölgede yere çakılan bir sondajdan sıcak su olduğu 4 yıl önce tespit edilmişti. I yıldır bölgede herhangi bir çalışma yapılmazken köylüler heyecanla tesisin faaliyete geçmesini bekliyor. Çamlıca Muhtarı Turhan Uslu, tesisin yapımı için merakla beklediklerini söyledi. Ayrıca Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile görüştüklerini ve yeni yılla birlikte belediye bünyesinde de konuyla ilgili birtakım çalışmaların olacağını söyleyen Uslu. atılacak her adımın köyün kalkınması için önemli olduğunu söyledi. 


ARSALAR DEĞERE BİNDİ

Oldukça büyük bir alana sahip projede hangi tesisin nereye kurulacağına karar verilmesi için bölgede kadastro ve ölçüm çalışması yapıldı. Bu çalışma ile alanlar tek tek tespit edilecek ve yüzme havuzunun, kaplıcanın, otelin, konaklama alanlarının ve golf sahasının nereye yapılacağı netlik kazanacak. 5 yıldız otel, ılıca ve termal tesislerin yer alacağı bu proje ise köyde arsa fiyatlarını tavan yaptırdı.  İzmir  başta olmak üzere Ege Bölgesi'nin dört bir tarafından köyden arsa almak için büyük bir talep söz konusu. Bundan 5 yıl Öncesine kadar dönümü 2 bin liradan dahi satılamayan tarlaların şimdileıdeki fiyatı ise 50 bine kadar yükselmiş durumda. Köy Muhtarı Turhan Uslu, köylerine olan bu talebin her geçen gün arttığını, dışarıdan yoğun bir göç aldıklarını söyledi. 


Büyük Torbalı


Geri Dön