24 / 04 / 2024

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Karabağlar'a bağlı Uzundere'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı. İZBETON'a tam yetkinin verildiği proje Aralık'ta başlayacak. 



İzmir’in Karabağlar ilçesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeminde yer aldı. Gerçek İzmir'de yer alan habere göre; mağdurların eylemi ve Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin sonrasında bölgeye giden AK Parti heyeti vatandaşları dinlemiş, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'den Büyükşehir'in tapuları iade etmesi halinde TOKİ'nin projeyi tamamlamaya hazır olduğu yönünde bir çıkış gelmişti.

İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

Bu olayın ardından açıklama yapan Başkan Soyer de "Takvim işliyor, Biz yapacağız! İZBETON'a yetki vereceğiz. Yapımı Aralık sonrası başlar" açıklamasını yaptı. 

 İzmir Uzundere dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İşte Soyer'in duyurduğu ve Uzundere'de dönüşüm krizini çözecek bu hamle meclis gündeminde yer aldı. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 8 Kasım günü yapacağı oturumda Büyükşehir ile İZBETON arasında imzalanacak protokol de görüşülecek. Gündemin ilgili maddesinde? "7. Karabağlar ilçesi, Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında 3.Etap olarak belirlenen 11189 ada 9 parsel, 11198 ada 8 parsel, 11199 ada 5 parsel, 11200 ada 6 parsel, 11201 ada 11 parsel, 1202 ada 9 parsel ve 1117 parseldeki mevcut yapılarda "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında yaptırdığımız "riskli yapı tespiti" doğrultusunda ihaleye hazır olan 3.Etapta olası depremlere karşı inşaat yapım işi hızlandırıp tamamlayarak hak sahiplerine Yeni Konut / Ticari Bağımsız Birimlerin teslimini hızlandırmak için Belediyemiz ile Belediye iştirakimiz İZBETON arasında imzalanacak Protokol ve eki olan Özel Teknik Şartnamenin görüşülmesi. (Kentsel Dönüşüm Dai. Bşk.E.433366)" ifadeleri yer aldı.

İzmir Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!


Geri Dön