28 / 03 / 2024

İzmir Uzundere dönüşüm projesinde teslimler başlıyor!

İzmir Uzundere dönüşüm projesinde teslimler başlıyor!

“Yerinde, adil ve yüzde 100 uzlaşma esaslı” kentsel dönüşüm modeliyle Türkiye'ye de örnek teşkil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de yapımını tamamladığı ilk 9 bloktaki 280 daire ve 33 işyerini 29 Eylül’de hak sahiplerine teslim ediyor.



 

Kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek bir model uygulayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de başlattığı ilk etap kapsamındaki konutlar, 29 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek törenle hak sahiplerine teslim edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, tamamlanarak oturmaya hazır hale gelen ilk 9 bloktaki dairelerin sakinleri şimdi yeni evlerine taşınmanın heyecanını yaşıyor. Teslim almadan önce dairelerini gezen ev sahipleri, hem yeni ve konforlu hem de güvenli ve sağlıklı binalarda oturacakları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ve yüklenici firma Folkart Yapı Sanayi Ticaret A.Ş.'ye teşekkürlerini sundu.

Büyükşehir'e güvendik, kimse mağdur olmadı


1975’ten beri Uzundere’de ikamet ettiğini söyleyen hak sahiplerinden Seracettin Dağtekin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi bire bir çalışmalar yaptı. Bize neyin nasıl olacağını tek tek anlattı  ve sonunda da bizi mağdur etmedi. Binalarımız yenilendi. Çok memnunuz, Yerimiz çok güzel oldu. Evlerimizi gezdik, işçiliği süper yapmışlar. Hiçbir sıkıntımız yok. 'Beğenmedik, kötü olmuş' desek haksızlık olur. Yanlış olur. Hiçbir kusuru yok. On numara… Ve kimse mağdur olmadı” dedi.

Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz


4 yaşında bir kız çocuğu annesi olduğunu söyleyen Ayşe Dağtekin ise düşüncelerini şu şekilde paylaştı:
“Evimiz çok eski değildi ama kentsel dönüşüm projesi başlayınca biz de dahil olduk. Yıkılıp yeni ev sahibi olma fikri iyiydi. Ailece karar verdik bu fikre ve teslim almamıza birkaç gün kaldı. Çok heyecanlıyız, mutluyuz. Her şeyden önce düzenli bir çevre var. Caddeye çocuklarımızı çıkaramıyorduk, şimdi ben balkondan bakıp çocuğumu izleyebileceğim. Eskiden böyle bir endişemiz vardı, onu bırakıp evden dışarıya çıkaramıyordum. Evin önünde çocuk parkı var, güzel bir çevresi var. Sadece evle olmuyor, düzenli bir çevre de gerekiyordu.”

Satmaya kıyamadım


Sivas Yiğidolar Derneği Başkanı Turan Yıldırım ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin duruşuyla ve anlatımıyla başından bu yana büyük güven verdiğini belirtti.  Yıldırım, "Biz bu evleri yoksulluktan böyle yaptık, varlıktan yapmadık. 'Evlerimiz yıkılırsa ne yaparız' diye tereddüdümüz vardı. Şimdi yeni evlerimizi sayılı günler içinde teslim alacağız. Çok şükür, ben çok memnunum. Biraz borcum vardı, dairemi satıp onunla borcumu kapatmak istiyordum. Daireyi açıp gösterdiler, ben satmaya kıyamadım. Hiçbir şeyden şikayetimiz yok. Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na, yüklenici firmaya çok teşekkür ediyorum. Ümit ettiğimizin de üstünde bir yer oldu” diye konuştu.

 


Geri Dön