29 / 03 / 2024

İzmir Uzundere'de 112 konut depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Uzundere'de 112 konut depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de depremzedelere tahsis edilen 224 konuttan 112'sini hak sahiplerine teslim etti. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere'de bir yıllık kullanım için depremzedelere açtığı dört bloktaki 224 konuttan 112’si teslimi yapıldı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; teslim edilen dairelerde eşya ve koltuk takımları bulunuyor. 

Dairelerin elektrik, su, yakıt faturaları ve ortak giderler de bir yıl boyunca İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenecek. Uzundere’ye operatörler tarafından kurulan iki baz istasyonu sayesinde depremzedeler interneti de ücretsiz olarak kullanabilecek. İki bloktaki tüm dairelerin teslim edildiği bölgede diğer iki blokta bulunan dairelerin de temizlik işlemleri neredeyse tamamlandı.

Beş yıldızlı otel binasına toplam 83 kişi yerleşti  

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 380 odası depremzedelere açılan, geçmişte Hilton oteller zincirinin işlettiği ve sözleşmesi bitince boşalttığı 5 yıldızlı otel binasına da depremzede aileler yerleşmeye devam ediyor. Binada toplam 83 kişi kalıyor. Otelde ücretsiz olarak üç öğün yemek servis ediliyor.

 


Geri Dön