26 / 04 / 2024

İzmir Valisi Toprak, Foça'da köylülerin isteklerini dinledi!

İzmir Valisi Toprak, Foça'da köylülerin isteklerini dinledi!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Foça ilçesinde bir dizi incelemede bulundu. Yeni Bağarası köyüne giden Toprak'ı Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve köylüler karşıladı...




İzmir Valisi Mustafa Toprak, Foça ilçesinde bir dizi incelemede bulundu. İlk olarak Yeni Bağarası köyüne giden Toprak'ı Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve köylüler karşıladı.


Kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Toprak, köy hakkında bilgi aldı ve sıkıntılarını dinledi. Köylüler, "Mahalle arasında hayvancılık yapmak eskiden sorun olmuyordu fakat şikayetler arttı. Biz de rahatsız olmaya başladık. Diğer bir sorunumuz da tarım arazilerimizde taban suyunun yüksek olması. Arazilerimizden hakettiğimiz, istediğimiz verimi alamıyoruz." dedi. Vali Toprak ise, "Burası yoğurduyla markalaşmış bir yer. Üreten insan mutlu olur. Burada da bu azmi görebiliyorum. Sizlerin burada bulunduğum süre içerisinde en çok dile getirdiğiniz sorun, toplu hayvan bakımıyla ilgili. Tabii ki bu isteklerinizde son derece haklısınız. Daha modern tesislerde, daha sağlıklı hayvan bakımı yapabilmek istiyorsunuz." şeklinde konuştu. Ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü'ne telefonla talimat verdi.


Toprak, 30 yıldır yapılmayan su pompası için de ihale açıldığını ve yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını aktardı: "Proje bittikten sonra bin 240 dekar arazideki taban suyu drene edilecek ve araziler tarıma elverişli bir hale gelecek. Ayrıca Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz de drenaj sonucu oluşacak fazla suyun tahliyesi için bölgeye ek bir pompa yerleştirecek. Bu vesileyle şimdiden hepinize bol ve bereketli hasatlar diliyorum." 


Vali Mustafa Toprak, daha sonra köy içinde devam eden parke yol çalışmalarını inceledi. Yeni Bağarası'ndaki temaslarının ardından Kozbeyli köyüne geçti. Buradaki köy okulunda gerekli tamiratın yarıyıl tatilinde yapılacağını, meydanda bulunan Kozbeyli Kültürevi'nin restorasyonu için gerekli kaynağı kaymakamlığa aktardıklarını ve önümüzdeki günlerde ihalesinin yapılacağını, köy içinde bozulan parke taşlarının yenilenmesi için de ödenek göndereceklerini, bu konuları Kaymakam Ulugölge'nin takip ettiğini belirtti.


Daha sonra Foça'ya giden Vali Toprak, "Türkiye'nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında oluşturulan Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi ile ilgili olarak TVK görevlilerinden genel durum ve işleyiş hakkında bilgi aldı. Ardından Gümrük Müdürlüğü'ne ait bina ve gümrükleme alanında incelemelerde bulundu.


Ege'nin Sesi


Geri Dön