24 / 04 / 2024

foçada arazi sulama çalışmaları ne zaman bitecek

foçada arazi sulama çalışmaları ne zaman bitecek

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Foça ilçesinde bir dizi incelemede bulundu. Yeni Bağarası köyüne giden Toprak'ı Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve köylüler karşıladı...

İzmir Foça'da 8 taksitle 3 arsa ve 1 arazi satılıyor! 

İzmir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir ili, Foça ilçesinde yer alan 3 arsa ve 1 araziyi satıyor. Peki İzmir Foça'da yer alan arsalar ile arazinin fiyatları ne kadar? 

Tapu kadastro ada parsel sorgulama nasıl yapılır?

Yeni bir konut, arsa ya da arazi almayı düşünüyorsanız öncelikli olarak tapu üzerindeki ada ve parsel bilgilerini sorgulayarak incelemenizde fayda var. Peki, Tapu kadastro ada parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arazi toplulaştırmada 2023 hedefi 8,5 milyon hektar!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli yaptığı açıklamada "Ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak 8,5 milyon hektar alanda modern sulama projeleriyle birlikte arazi toplulaştırma projelerini de hayata geçireceğiz." dedi.

Malatya’da arazi kavgası: 2 ölü!

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde akrabalar arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma sonucunda polis memuru Bekir Aybar ile annesi Fatma Aybar, av tüfeğiyle öldürüldü.

Arazi toplulaştırma maliyetleri azaltıyor!

Arazi toplulaştırma projeleri ile kamulaştırma maliyetleri yüzde 90 oranında azalıyor. Arazi toplulaştırması ile parseller büyüyor, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşıyor.

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Aziz Torun: Ada arazileri geliştirilmeli!

5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılan Aziz Torun, "Kentsel dönüşümde ada ve adalar bazında arazi geliştirilmeye öncelik verilmeli" dedi.

Kanada Cape Breton Adası’ndaki markette çalışana arazi vaadi!

Kanada’nın Cape Breton Adası’nda bir market, çalıştıracak eleman bulamayınca, ada dışından işi kabul edecek 3 kişiye bedava arazi vaat etti. İşe ilk alınan Kerry Walkins iki çocuğu ve eşiyle adaya yerleşti.

Kösen Çayırı Göleti açıldı!

Tarım arazilerinin oldukça fazla olduğu Tosya’da, arazi sulama noktasında duyulan ihtiyaç nedeniyle geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlanan ve dün itibari ile inşaatı tamamlanan Tosya’nın meşhur Kösen Çayırı göleti mütevazi bir törenle açıldı.

Malatya Akçadağ Sulama Suyu projesi için yol açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Akçadağ’a bağlı Bağ Mahallesi’nde Sulama Suyu Projesi kapsamında 2 kilometre uzunluğunda yol açma ve genişletme çalışması yaptı.

Krizdeki Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor

Yunanistan’da artan arazi vergileri ve bitmeyen ekonomik kriz nedeniyle zenginler ellerindeki gayrimenkulleri bir bir satışa çıkarıyor. 20’den fazla ada 800 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satışta...

Yunanistan’da 20’den fazla ada alıcı bekliyor!

Yunanistan’da artan arazi vergileri ve bir türlü bitmeyen ekonomik kriz nedeniyle zenginler ellerindeki gayrimenkulleri bir bir satışa çıkarıyor. Komşuda, 20’den fazla ada satışa çıkartılırken, fiyatları 800 bin Euro ile 1.5 milyon Euro arasında değişiyor

Ada pafta parsel bilgilerini nasıl sorgulayabilirim?

Belirli ölçekteki büyük haritayı oluşturan ayrı parçalardan her birine pafta; imar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçasına ise parsel deniyor. Siz de "Ada pafta parsel bilgilerini nasıl sorgulayabilirim?" diyorsanız, işte yanıtı...

foçada arazi sulama çalışmaları ne zaman bitecek Haberi

foçada arazi sulama çalışmaları ne zaman bitecek


İzmir Valisi Mustafa Toprak, Foça ilçesinde bir dizi incelemede bulundu. İlk olarak Yeni Bağarası köyüne giden Toprak'ı Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı ve köylüler karşıladı.


Kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Toprak, köy hakkında bilgi aldı ve sıkıntılarını dinledi. Köylüler, "Mahalle arasında hayvancılık yapmak eskiden sorun olmuyordu fakat şikayetler arttı. Biz de rahatsız olmaya başladık. Diğer bir sorunumuz da tarım arazilerimizde taban suyunun yüksek olması. Arazilerimizden hakettiğimiz, istediğimiz verimi alamıyoruz." dedi. Vali Toprak ise, "Burası yoğurduyla markalaşmış bir yer. Üreten insan mutlu olur. Burada da bu azmi görebiliyorum. Sizlerin burada bulunduğum süre içerisinde en çok dile getirdiğiniz sorun, toplu hayvan bakımıyla ilgili. Tabii ki bu isteklerinizde son derece haklısınız. Daha modern...