28 / 03 / 2024

İzmir'de 11.1 milyon TL'ye icradan satılık ticarethane!

İzmir'de 11.1 milyon TL'ye icradan satılık ticarethane!

İzmir 18. İcra Dairesi, İzmir İli Balçova İlçesi Balçova Mahallesi Balçova Köyü Y. mevkii 187 ada, 30 parsel sayılı iki katlı kargir sabunhanesini 11 milyon 100 bin TL'den satışa çıkardı...



İzmir 18. İcra Dairesi tarafından  İzmir  Balçova İlçesi Balçova Mahallesi 187 ada, 30 parsel sayılı taşınmaz olup tapu kaydında iki katlı kargir sabunhanesini 2 milyon 350 bin TL'den satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 10 Temmuz 2019 tarihinde saat 10:00'da yapılacak.

Taşınmazın açık artırma ilanı: 

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir İli Balçova İlçesi Balçova Mah. Yeni Açılan Yol ve Balçova Köyü Y. mevkii 187 ada, 30 parsel, 262.m2 yüzölçümlü iki katlı kargir sabunhane vasıflı taşınmaz. Taşınmaz üzerinde b.arme kolonlu, tuğla duvarlı, 2 katlı kargir, çatısı ahşap malzeme üzerine marsilya tipi kiremit olarak inşaa edilmiş bir yapının mevcut olduğu, Yapının dış kapı ve pencerelerinin alüminyum doğramalı, zemin katın dışları demir parmaklıklı, yerleri mermer kaplı, üst katın yerleri seramik kaplı, iç duvarları boya ve badanalı, tavanları asma tavanlı ve tavandan aydınlatmalı olduğu, içten dubleksi temin eden çıkılanbatar katında duvarları ve yerleri seramik kaplı, kadın ve erkek wc-lavabosu olduğu, batar kattan merpenle çıkılan birinci katın tamkat hacimli olup çatının demir malzeme ile askıya alınmış ve tavanı pvc lambiri kaplı, dahili yük asansörü olduğu görülmüştür. Elektrik ve suyu mevcut olan yapının %35 yıpranma oranında yıpranmış, zemin ve 1.katı 215 m2 alanlı, batar katı 25 m2 alanlı ve toplam 455 m2 inşa alanı olduğu, yapının keşif günü bim alış veriş merkezi olarak kullanılmakta olduğu görülmüştür. Bahse konu taşınmazın hali hazır durumu itibari ile ulaşım ve taşıma imkanları iyi durumdadır, belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. iki taraflı sokak cephelidir. 6 kat inşaat müsadeli imar durumu bulunmaktadır. Taşınmaz Mitatpaşa Caddesine, Didem Işıklı İlk Öğretim Okuluna, Nar Taneleri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezine yakın olup, etrafında villa tipi yapılar mevcuttur.
Adresi : Ata Cad. No:78 (İnci Sok.1 kapı nolu) Balçova / İZMİR
Yüzölçümü : 262 m2
Arsa Payı : --
İmar Durumu : İmar içerisindedir.
Kıymeti : 2.350.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 10/07/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 08/08/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi G Blok Zemin Kat 9 Nolu Müzayede Salonu Bayraklı /
İZMİR

2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir İli Buca İlçesi Tınaztepe Mah. 8074 ada, 3 parsel sayılı arsa vasıflı taşınmaz. Taşınmaz tapu kaydında arsa olarak gözükmekte ise de gerçekte betonarme kolonlu, tuğla duvarlı, bodrum+zemin+3 normal+teras katlı ve asansörlü olarak inşa edilmiştir. Bodrum kat:Otopark, sığınak ve hidrofer dairesi, dış kapıları otomatik kumandalı panjurlu, yerleri düz tesviye betonlu, iç duvarları boya ve badanalı olup, 5 adet kapı yer almaktadır. Zemin kat: Dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı, yerler famarit kaplı, iç duvarları saten boya ve badanalıdır. Zemin katta giriş holü, müracaat ve bekleme salonu yer almakta, satış reyonu bölümü ve işçi giyinme ve soyunma bölümleri yer almaktadır. Ayrıca zemin katta bay ve bayan wc-lavaboları ile yükleme rampası mevcuttur. 1. ve 2. katlarda:Tam kat şeklinde üretim bölümü ve atölye olarak dizayn edilmiş olup, dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı, yerleri b.arme şap kaplı, iç duvarları boya ve badanalıdır. Katta bay ve bayan wc-lavabo mevcuttur. 3.katta: Tam kat şeklinde üretim bölümü ve atölye ve kontrol odası olarak dizayn edilmiş olup, dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı, yerleri b.arme şap kaplı, iç duvarları boya ve badanalıdır. Katta bay ve bayan wc-lavabo mevcuttur. Teras katta: İş ve çalışma durumuna göre modüler malzemeler ile bölünerek Müdür, Genel Müdür, muhasebe, idari büro ve toplantı odaları şeklinde dizayn edilmiş olup, bu katın bir bölümü mutfak ve yemek salonu olarak ayrılmıştır. Bölmeler alüminyum doğramalı ve camlı camekanlı, dış kapı ve pencereleri alüminyum doğramalı, yerleri seramik kaplı, iç duvarları boya ve badanalı olduğu, katta yerler ve duvarlar tavana kadar fayans kaplı bay ve bayan wc-lavabo yer almaktadır. Ana yapı %5 oranında yıpranmış vaziyette olup, bodrum kat: 868 m2 alanlı, zemin kat:914 m2, 1, 2 ve 3. katlar:868'er m2 olup, teras katı 676 m2 alanlı olup teras katta kapalı alan dışında 242 m2 açık alan mevcut olduğu. Ana yapı keşif günü Cicikom Tekstil Ürünleri San. ve Tic. Ltd.Şti. tarafından depo, atölye ve idari ofis olarak kullanılmaktadır. Taşınmazın hali hazır durumu, konumu, ulaşım ve taşıma imkanları çok iyi durumdadır. Her türlü belediye hizmetlerinden istifade etmektedir. İki taraflı cadde ve sokak cephelidir. Buca Organiza Sanayi Bölgesi içerisinde yer almaktadır.Taşınmaz bulunduğu konum itibari ile Doğuş Caddesine, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesine, Buca Atatürk Spor Lisesine,ve Hasan Ağa parkına yakın konumdadır.
Adresi : (BEGOS) Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:4 Buca / İZMİR
Yüzölçümü : 2.116 m2
Arsa Payı : ---
İmar Durumu : İmar içerisindedir
Kıymeti : 8.750.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : (Tapu kaydındaki diğer şerhlerin yanında)
BEGOS:Katılımcılara geri alım hakkı şartı kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3.kişilere devrinde osb'den uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır.
1. Satış Günü : 10/07/2019 günü 10:20 - 10:25 arası
2. Satış Günü : 08/08/2019 günü 10:20 - 10:25 arası
Satış Yeri : İzmir Adliyesi G Blok Zemin Kat 9 Nolu Müzayede Salonu Bayraklı /
İZMİR

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-Taşınmaz Buca Ege Organize Sanayii Bölgesi (BEGOS) içerisinde olmakla ihaleye katılmak isteyenlerin BEGOS yönetiminden ihaleye katılmak için OSB Kanununun 15. Maddesinin 3 fıkrası uyarınca uygunluk belgesi almaları ve bu uygunluk belgesi ile satışa katılmaları gerekmektedir. Uygunluk belgesi ibraz etmeyenler ihaleye alınmayacaktır. 
7- Buca Ege Organize Sanayii Bölgesi (BEGOS) yönetiminin 25.04.2019 tarih ve 22 sayılı yazıları uyarınca dosyamız borçlusu şirketin yazı tarihi itibari ile kurumlarına 79.310,22.TL tahakkuk etmiş borcu bulunmakta olduğu ve tapu devrine kadar tahakkuk edecek borçlarının, ayrıca satış bedeli üzerinden %3+KDV tutarında ortaklık devir bedelinin taraflarına yatırılması durumunda (icra satışından sonra tapuya tescil aşamasında) uygunluk görüşü verileceği bildirilmiştir. (İhale alıcısı ihale bedelinden hariç olarak bu bentte yazılı miktarları BEGOS yönetimine ödemekle yükümlüdür) 
8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2017/15612 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön