27 / 04 / 2024

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Kahramanmaraş Depremi Işığında İzmir'in Deprem Çekincesi. Ne Yapmalı?” başlığı ile bir sunum gerçekleştirdi. Peki İzmir'de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 



Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; açıklamasında "Depremin bir yasası vardır. Bir yerde belli büyüklükte bir deprem olmuşsa gelecekte o yerde en az o büyüklükte deprem olur" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de çok sık deprem olmadığını, yaklaşık 200 ile 350 senede bir meydana geldiğini belirtti. 

Ahmet Ercan, "Her an 7,2'lik deprem olacakmış gibi İzmir'i hazırlamamız gerekir ama İzmir'de her an deprem olabilir sözü doğru değil" dedi ve 6,5 şiddetine kadar depremlerin İzmir'de yıkıcı olmayacağını dile getirdi. 

İzmir depremlerinin 6 buçuktan sonra yıkıcı olmaya başlayacağının altını çizen Ercan, açıklamasında "Hiçbir zaman İzmir'de Kahramanmaraş'taki gibi 7,5, 7,6, 7,9'luk depremler olmaz" şeklinde konuştu. 

İzmir de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehirde büyük yıkıma neden olan depremlerle ilgili de konuştu. 

Ahmet Ercan, bu yıkımlara ilişkin "Gerçeklerle yüzleşmemiz gerekiyor. Depremi afete dönüştüren üç konu var. Yeteneksiz yönetimler, ekonominin bozukluğu ve yoksulluk ile eğitim düzeyinin düşüklüğü" açıklamasında bulundu ve bunlardan birinin bile gerçekleşmesi durumunda depremin adının afet olduğunu vurguladı. Türkiye'de 6 Şubat'ta bunun bir tanesinin değil, üçünün birden gerçekleştiğini söyledi. 

İzmir de 7.5 büyüklüğünde deprem olur mu? Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı: Her an... 

Türkiye'nin yer dayanımı ile depremden etkilenme alanlarını harita üzerinde gösteren Prof. Dr. Ercan, "Bizler depremlerin nerelerde ve hangi büyüklükte olacağını biliriz ama zamanını henüz bilemiyoruz. Kahramanmaraş depremi en büyük yıkımı tarım alanlarında yaptı" ifadelerini kullandı. 

Doğadaki dengeye değinen Ercan, açıklamasında "Siz imar barışından kendinizi affettirebilirsiniz, kaçak yaparsanız görmezden gelebilirler ama doğa asla affetmez" değerlendirmesinde bulundu. 

Depremin teknik ve bilimsel bir konu olduğunun altını çizen Ahmet Ercan, örneğin tarım alanlarında inşa edilen yapıları, doğanın günün birinde mutlaka yıkacağını söyledi.

Altın fiyatlarında ne rüzgar ne fırtına resmen kasırga geldi! İşte 19 Mart 2023 altın fiyatları! Hemen bakın!

Dolar duyanı buz kestirdi! Yıl sonunda resmen tam bu kadar olacak! Merkez Bankası verileri... Peş peşe açıklandı!

Akaryakıtta şok gelişme! Motorine salı günü 80 kuruş zam geliyor! BP, Total, PO 19 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön