26 / 04 / 2024

İzmir'de açık ve kapalı otoparklara yüzde 10 oranında zam yapılacak!

İzmir'de açık ve kapalı otoparklara yüzde 10 oranında zam yapılacak!

Kasım ayı başında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdarenin yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu İzmir Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulunun jeotermale yaptığı yüzde 7' lik zamdan sonra bir zamda kent merkezindeki otoparklara geliyor...



KASIM ayı başında  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdarenin yüzde 50'şer ortaklıkla kurduğu İzmir Jeotermal A.Ş Yönetim Kurulunun jeotermale yaptığı yüzde 7' lik zamdan sonra bir zamda kent merkezindeki otoparklara geliyor. 


Geçen pazartesi günü İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edilen 2014 mali yılı tahmini gelir gider bütçesine göre yeni yılda kent merkezinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN Şirketi tarafından işletilen açık ve kapalı otoparklara yüzde 10 oranında zam yapılacak. Yeni tarifeye göre vatandaş açık ve kapalı otoparklara aracının bekleme süresine göre 50 kuruş ile 1 lira arasında değişen oranlarda fazla para ödeyecek. Zamlı tarifeden aylık abonelik ücretleri de nasibini alacak. Aylık abonelik ücretlerinde de 10 liralık artış söz konuşu olacak. 


Normal koşullarda 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi gereken yeni tarife için son sözü Başkan Kocaoğlu söyleyecek. Kocaoğlu isterse zamlı tarifeyi daha sonra da yürürlüğe sokabilecek. Zamlı tarifeden İzmir kent merkezinde hizmet veren 3 bin 718 açık alan otoparkı ile 5 bin 300 araçlık kapalı alan otoparkları etkilenecek. Yine kent merkezindeki 1939 aboneli otopark da yeni yılda zamlı tarife ödeyerek aboneliğine devam edebilecek. 


Egeli Sabah'ın manşetten duyurduğu bu haberin ardından vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Yine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nce geçtiğimiz hafta kabul edilen ESHOT Genel Müdürlüğümün 2014 mali yılı tahmini gelir gider bütçesine göre Önümüzdeki yıl toplu taşıma araçlarına yüzde 10 ita 15 arasında değişen oranlarda zam gelecek. Büyükşehir Belediyesinin arka arkaya aldığı zam kararları halkı isyan ettirdi, "30 Kasım'da seçim var. 


Yol kenarına park ettiğim zaman ceza yediğim için belediyenin otoparklarını kullanıyorum. Fakat zamlardan sonra kısa süreli de olsa zamlı otopark ücretini vermemek için kendimi riske atıp aracımı yol kenarına park edeceğim. Zaman zaman da toplu taşıma araçlarını kullanıyorum. Bu ailecek bize maliyet getirecek. Üç ay sonra yapılacak olan yerel seçimleri göz ardı etmesinler. 

SGK emeklisi İbrahim Unyuk: Zamlardan kim memnun olur ki. Ben de zam niffSB haberlerini hoş karşılamadım. Toplu taşıma araçlarını sıklıkla kullanıyorum. Belediye zamları seçimlerden önce değil de sonra yapsaydı daha mantıklı olurdu bence. Hep çile çeken vatandaş oluyor.


SGK emeklisi Ömer Öztürk: Maliyetler yükseldiyse cüzi miktarda bir zammın yapılması normal olabilir. 

Fakat yüksek miktarda yapılan zamlar vatandaşları da zora sokacak. Zam yapılması beni memnun etmedi. 

Sermin Eren: Zam yapılmadan olmuyor da bu zamların arka arkaya yapılması çok ilginç. Belediye ekonomik sıkıntıya düşünce bedelini vatandaş ödüyor. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön