25 / 04 / 2024

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

İzmir'de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Mayıs 2018’de Bornova Belediyesi tarafından temeli atılan yaklaşık 3.5 milyon lira harcanan 12.8 milyonluk ‘Çocuk Dünyası’ projesi durduruldu. Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, “Müteahhit firma çekildi, yeniden ihaleye çıkacağız” diye konuştu...



Bornova Belediyesi'nin ilçedeki Forum Bornova Alışveriş Merkezi'nin karşısındaki şehrin en değerli arsalarından birinde başlatılan Çocuk Dünyası Projesi durduruldu. Ulaşılan bilgilere göre, belediyenin geçtiğimiz dönemki Başkanı Olgun Atila, 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak Çocuk Dünyası için proje yarışması düzenledi. 

Yeni Asır’dan Erhan Gülenç’in haberine göre, Türkiye çapında düzenlenen yarışmaya 58 proje katılım sağladı. 5'i mansiyon olmak üzere 8 projenin ödüle layık görüldüğü yarışmada birinciliği Yüksek Mimar Dr. Orkun Özüer'in öncülüğünde mimarlar Kerem Çınar ve Rabia Evkaya'dan oluşan ekip aldı.

Arsası çok değerli

Yarışmadan sonra 12.8 milyon liraya mal olacağı hesaplanan projenin temeli Mayıs 2018'de atıldı. Forum Bornova AVM'nin karşısında, 3 bin 500 metrekarelik kentin en değerli arsalarından birinde yapılacak olan projenin, 2 bodrum, zemin kat ve birinci kat olmak üzere toplam 4 katı olacaktı. 


1500 metrekaresi açık alandan oluşan, 9 bin 100 metrekaresi ise kapalı inşaat alanına sahip projede otopark, çiçek bahçesi, banka, belediye, postane, 250 kişilik çok amaçlı salon, fuaye, kafeterya, 4 adet atölye, sergi alanları gibi bölümler yer alacaktı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Projenin ihalesini kazanan müteahhit firma, artan maliyetler sebebiyle  3-3.5 milyon lira harcanan ve 2 bodrum katı tamamlanan projeden çekilmek zorunda kaldı. 

'Yeni ihaleye çıkacağız'

İzmir de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Konu ile ilgili açıklama yapan Bornova Belediyesi Başkanı Mustafa İduğ, projenin elde olmayan sebeplerle inşaatının durduğunu ileri sürdü. İduğ, "Müteahhit bırakıp gitmiş. Maliyetlerde yüzde 40 artış olduğu için bu işi bir başka firma da bu haliyle üstlenmez. Bizim yeni bir ihaleye çıkmamız gerekiyor. Bunu da en kısa sürede yapacağız. Yalnız burasını bir çocuk merkezi olarak değil de daha işlevsel bir projeye dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bir gençlik merkezi yapmak için çalışıyoruz. Meclisimizde karar verip burayı bu halde bırakmayacağız, Bornova'ya kazandıracağız" şeklinde ifadelerde bulundu.

İzmir de Çocuk Dünyası Projesi durduruldu!

Bornova Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, projenin bu şekilde bırakılmasına tepki göstererek, "Biz Başkan İduğ'a en azından ilk katı tamamlamasını ve projeye sonra devam etmesini söyledik. Ama yapmadı. 2 araç eksik alıp bu inşaatı tamamlayabilirdi. O kadar tasarruf hesabı yapılıyorsa, 3.5 milyon lira harcanan bu inşaatın da böyle çürütülmemesi gerekiyordu. Bu inşaat kışın gelecek yağmurlarla iyice kullanılamaz hale gelir. Olan Bornovalının parasına oluyor" diye konuştu.

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!


Geri Dön