25 / 04 / 2024

İzmir'de dublörlü arsa dolandırıcılığı!

İzmir'de dublörlü arsa dolandırıcılığı!

İzmir'de, 84 yaşındaki Saki Çınardalı'nın haberi olmadan değerli arazilerini satmak için dublör kullanarak kimlik çıkardıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si için tutuklama kararı verildi...



İzmir'in Bornova ilçesi Çiçekliköy Mahallesi'nde ikamet eden Çınardalı'nın yanına geçen hafta gelen B.A. adlı kişi, internette gördüğü arazi satışıyla ilgili görüşme isteğinde bulundu. 

Cihan Ç. Adlı kişinin kendisini Saki Çınardalı'nın yeğeni olarak tanıttığını, arazi için 1 milyon 750 bin liraya anlaştığını anlatan B.A, tapu konusunda yardım talebinde bulundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Çınardalı, Cihan Ç. isimli bir yeğeni olmadığını ve satışa çıkardığı bir arsasının olmadığını ifade etti. B.A, bunun üzerine durumdan şüphelenerek polise başvurdu.  B.A.’nın şikayeti üzerine araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, soruşturma dahilinde Cihan Ç, Z.K, H.Z.E. ve B.k'yi gözaltına aldı.

Soruşturmada şüphelilerin, Çınardalı'na benzeyen Z.k'yi dublör olarak kullanıp onun adına kimlik çıkardıkları, sonrasında H.Z.e'ye vekalet verip bu sayede araziyi satışa çıkardıklarına ulaşıldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Cihan Ç. Ve H.Z.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çınardalı, haberi olmadan arazi ve mallarının internette satışa çıkarıldığını öğrendiğinde çok şaşırdığını söyleyen Çınardalı, "Dublör kullanarak adıma kimlik çıkarmışlar. Hatta telefon hatları da almışlar. Benim bunlardan hiç haberim yoktu. Bir arkadaş geldi arazimin satışıyla ilgili görüştü sonra dolandırıcılık konusu ortaya çıktı." diye konuştu.

Çınardalı, yeniden gidip kimlik çıkardığını sözlerine ekledi. Çınardalı'nın kızı Nazan Çınardalı da polisin çalışmaları ile arazilerini kurtardıklarının bilgisini verdi.


Geri Dön