25 / 04 / 2024

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

İzmir'de engelliler için yapılan bina şikayet edildi!

Zeytinli Park içerisinde, Engelsiz Park’ın yanına, Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina, Şehir Plancıları Odası tarafından şikayet edildi.



Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği için Zeytinli Park içerisinde bulunan Engelsiz Kafe’nin hemen yanına Aliağa Belediyesi tarafından inşa edilen prefabrik bina şikayet konusu oldu. Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi tarafından, ilçedeki zihinsel ve bedensel engelli bireylerin açılacak olan el becerileri kurslarından faydalanmaları amacıyla inşa edilen prefabrik binanın yasal olmadığı gerekçesiyle Aliağa Kaymakamlığı’na şikayet dilekçesi verildi.

ŞEHİR PLANCILARI ŞİKAYET ETTİ

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Tuncay Karaçorlu tarafından Aliağa Kaymakamlığı’na verilen dilekçede, “İlçemiz belediyesi ve kaymakamlığınızın, görev ve sorumluluk sınırlarında yer alan, ilçenin önemli yeşil alanları içerisinde bulunan Zeytinli Park sınırlarında, yakında açılışı yapılacak olan prefabrik olarak adlandırılan bir kapalı mekanın, yasadışı şekilde imar yasasına ve imar planlarına aykırı olarak uygulaması tamamlanmış tek katlı binaya ilişkin gerekli işleminin yapılması konusunda gereğinizi bilgilerinize sunarım.” ifadelerine yer verildi. Aynı zamanda bilgi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediye Başkanlığı, İzmir Valiliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da gönderilen dilekçede binaya ve işlevine karşı olunmadığı belirtilerek, binanın daha uygun bir kamusal alanda yapılması ile toplumun yasalara olan güveninin zedelenmesinin de önüne geçileceği belirtildi.

ERDEMİR, “NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR ANLAMIŞ DEĞİLİM”

Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, engellilerin yararına yapılmış bu binadan neden rahatsız olunduğuna anlam veremediğini dile getirdi. Erdemir, “Burada sadece engellilerin yararına yapılmış bu bina yer almıyor. Yan tarafta Büyükşehir Belediyesi’nin kanalizasyon birimi var. Binanın arka tarafında trafo var. Bunların hemen bitişiğinde de 7 metre eninde bir yer derneğimize verildi. Aliağa’da yaklaşık 3 bin tane engelli var. Bunların 2 bin tanesi zihinsel engelli. Bu çocuklar sokakta kalmasın, orada el beceri kurslarına katılsın diye belediye başkanımız prefabrik bir yer yaptı. Bunun ne gibi bir sakıncası olabilir bilmiyorum. Parkın içerisine yapılan kanalizasyon alanını, parkın içerisinde yapılan trafoyu görmeyen bir zihniyet bu binayı neden çok görüyor bunu anlamış değilim.” dedi.

“GELİP BURADAKİ ÇOCUKLARI GÖRSÜNLER”

Yapılan bu binada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa kurslar vermeye başladıklarını ifade eden Erdemir, “ Burada el beceri kursları olacak. Bu kurslarda üretilen ürünlerin satışıyla çalışamayacak durumda olan engellilere gelir de sağlanmış olacak. Bizim buradan dernek olarak bir beklentimiz de yok. Şikayet edenlerin gelip buradaki çocukları görmesini isterim. Toplumun her kesiminin bu çocuklarla ilgilenmesi gerekiyor. Onları böylesine olumlu işlerin yapıldığı bir yerde tutmak kadar güzel bir şey var mı? Çünkü engellilerin Aliağa’da gidecek başka bir yerleri, onlara ayrılmış alternatif bir eğitim yeri yok. “ diye konuştu.


Aliağa Ekspres Gazetesi


Geri Dön