25 / 04 / 2024

İzmir'de depremzedeler için yapılacak konutlar mecliste!

İzmir'de depremzedeler için yapılacak konutlar mecliste!

İzmir'de depremzedeler için yapılacak konutlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedir Serter, İzmir'de depremzedeler için yapılacak konutlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''7/37355 sayılı soru önergemde, İzmir depremi sonrası depremzedeler için yapılacak konutlara dair seçilen rezerv yapı alanlarının jeolojik yapısına dair, olası deprem diri fay hatlarının bölgeden geçip geçmediğine dair fizibilite çalışması yapılıp yapılmadığını sormuştum. Bana gelen cevapta gerekli jeofizik çalışmalarının, gerekli paleosismoloji çalışmalarının yapıldığı söylenmiş ve sonuç olarak rezerv yapı alanı içinde yüzey faylanmasına neden olacak herhangi bir aktif fayın olmadığı tespit edilmiştir denmiştir.''

CHP İzmir Milletvekili Bedir Serter'in soruları:
- Söz konusu rezerv alanına konutların inşaası ne zaman başlayacaktır? Depremzedelerin konutların yapımına ilişkin bilgilendirilmesine noktasında Bakanlığınızın ne tür çalışmaları olacaktır? 


Geri Dön