26 / 04 / 2024

İzmir'de icradan 17 milyon 370 bin TL'ye satılık fabrika binası!

İzmir'de icradan 17 milyon 370 bin TL'ye satılık fabrika binası!

Karşıyaka 1. İcra Müdürlüğü, İzmir İli, çiğli İlçesi, Büyükçiğli Mahallesi, 2143 ada, 1 parselde yer alan 27 bin 484 metrekare alanlı B Blok tek katlı fabrika binası vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Karşıyaka 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

KARşžIYAKA 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA SATIşž İLANI

Dosya No: 2005/8911 ESAS

SATILMASINA KARAR VERİLEN GAYRİMENKULUN CİNSİ, KIYMETİ, ADEDİ, EVSAFI

A- TAşžINMAZIN TAPU KAYDI:  İzmir  ili, çiğli ilçesi, Büyükçiğli mahallesi, 2143 ada, 1 parselde kayıtlı, 27484 m2 alanlı B blok tek katlı fabrika binası vasıflı taşınmaz. Taşınmazın beyanlar hanesinde 'İcra satışları dahil 3 .kişilere devir işlemlerinde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesin' den uygunluk şartı aranacaktır' şerhi mevcuttur.

B-TAşžINMAZIN ADRESİ : Atatürk Organize Sanayi Bölgesi 10003 Sokak N:8 AOSB
çiğli/İzmir

C-TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU VE ÖZELLİKLERİ (ARSA VE YAPILAR):

1-Satışa konu fabrika niteliğindeki taşınmazda 3 üretim bölümü bulunmaktadır.

a)-Fabrika Binası 1: Fabrika binasının yer döşemeleri yüksek dozlu vakumlu beton, ana yapı prefabrike betonerme kolonlar ve çatı makası üzerinde bulunan prefabrike aşık kirişlerinden oluşmaktadır. çatı poliüretan dolgulu alüminyum trapezoidal sandviç panel çatı örtüsü ile kaplıdır. Dış pencereler demir doğramalı bant pencerelidir. İç ve dış duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Bayındırlık ve iskan bakanlığınca belirlenen yapı gruplarına göre 4/A yapı grubuna girmektedir. Yıpranma payı mevcut durumuna göre % 20 dir. Fabrika 2 ile arasında herhangi bir bölme duvar bulunmamaktadır. Fabrika binası içerisinde doğalgaz borusu ve poleten boru üretimi yapılmaktadır.

b)-Fabrika Binası 2: Fabrika binasının yer döşemeleri yüksek dozlu vakumlu beton, ana yapı prefabrike betonarme kolonlar ve çatı makası üzerinde bulunan prefabrike aşık kirişlerinden oluşmaktadır. çatı poliüretan dolgulu alüminyum trapezoidal sandviç panel çatı örtüsü ile kaplıdır. Dış pencereler demir doğramalı bant pencerelidir. İç ve dış duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Bayındırlık ve iskan bakanlığınca belirlenen yapı gruplarına göre 4/A yapı grubuna girmektedir. Yıpranma payı mevcut durumuna göre % 20 dir. Fabrika 1 ile arasında herhangi bir bölme duvar bulunmamaktadır. Fabrika binası içerisinde su tesisatı borusu üretilmektedir.

c)-Fabrika Binası 3:Fabrika binasının yer döşemeleri yüksek dozlu vakumlu beton, ana yapı prefabrike betonarme kolonlar ve çatı makası üzerinde bulunan prefabrike aşık kirişlerinden oluşmaktadır. çatı poliüretan dolgulu alüminyum trapezoidal sandviç panel çatı örtüsü ile kaplıdır. Dış pencereler demir doğramalı bant pencerelidir, İç ve dış duvarlar sıvalı ve boyalıdır. Elektrik ve suyu mevcuttur. Bayındırlık ve iskan bakanlığınca belirlenen yapı gruplarına göre 4/A yapı grubuna girmektedir. Yıpranma payı mevcut durumuna göre % 20 dir. Fabrika 3 binası içerisinde ve arka tarafta yer alan 2 büro 1 adet kalıp hane, wc, elektrik panosu odası, kalite kontrol ve araştırma odası, 2 adet giyinme odası, 2 adet dinlenme odası bulunmaktadır. Tüm bu mahallerin yer döşemeleri karo plaka, pencere ve kapı doğramaları PVC dir. Fabrika binası içerisinde tarım ve sulama amaçlı damlama boru üretimi gerçekleştirilmektedir. Tüm fabrika binalarının ön ve arka cephelerinde 2 kanatlı demir kapılar mevcuttur. Fabrika binaları 22 açıklıktan oluşmaktadır.

2- SUNDURMALAR: Fabrika 3 binasının girişine göre solunda 7 adet sundurma, Fabrika binası 1 in giriş istikametine göre 1 adet sundurma, arka cephede 1 adet sundurma olmak üzere toplam 9 adet sundurma bulunmaktadır. Sundurmaların toplam alanı 7481 m2 dir. Sundurmaların bazılarının üstü açık bazılarının üzeri kapalı, bir kısmının da yanları açıktır. Sundurmalar demir dikme direkler üstüne çelik konstrüksüyon makaslar üzeri trapezoidal saç malzeme ile kaplıdır. Sundurmaların yer döşemeleri yüksek dozlu vakumlu beton şaptır. Yıpranma payı % 20 dir. Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca belirlenen yapı gruplarına göre l/B yapı grubuna girmektedir.

3- DİĞER YAPI VE TESİSLER : Fabrika binasının etrafını kaplayan 11988 m2 alanlı blokaj betonu bulunmaktadır. Fabrika binalarının etrafını 40 cm yüksekliğinde bahçe duvarı çevirmekte ve üzerinde 427 m uzunluğunda çit mevcuttur. Fabrika binasına ulaşım 10003 Sk. 6 numaradan yapılmaktadır. Ayrıca fabrika binası içerisinde ana caddeye cepheli demir malzemeden imal edilmiş otomatik sürme kapı bulunmaktadır.

E- TAşžINMAZIN MUHAMMEN BEDELİ:

Arsa + İnşaat değeri     : 11,427.398-TL
Makina ve Ekipmanlar değeri           :5.943.050-TL

GENEL TOPLAM     :17370.448-TL (Onyedimilyon üçyüzyetmişbin dörtyüzkırksekizTürkLirası) muhammen bedel üzerinden satışa çıkarılmıştır.

Taşınmazın muhammen bedeli, Satış dosyasında mevcut Karşıyaka 2.İcra Hukuk Mahkemesi' nin 22.07.2010 tarih ve 2009/837 E. 2010/627 K. sayılı kesin karan ile tespit edilmiştir.

F-İMAR DURUMU
Organize Sanayi Bölgesi İmar Müdürlüğünün 04.07.2011 tarih 2868 sayılı yazısı gereğince, dava konusu taşınmaz Organize Sanayi Bölgesi içinde, sanayi imarlı, TAK.S:0,55 K.AKS:0,70 oranlı h max: 45 mt gabarili, önden 25 mt, arkadan 30 mt, yandan 12,50 mt, komşudan 1240 mt. çekmek şartıyla yapılaşmaya müsaittir.

G) SATIşž şžARTLARI:

1- Satışa çıkarılan taşınmazın Birinci Arttırması 16.08.2011 Sah günü; saat 11.00' dan-11.10' a kadar Karşıyaka 1 jcra Müdürlüğünde (Karşıyaka Adliyesi ek bin ası-Kemalpaşa Cd. No:82/c Vakıf İşhanı K:l Karşıyaka İzmir) açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış ve paylaştırma masraflarım geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 26.08.2011 Cuma günü; saat 11.00' dan-11.10' a kadar Karşıyaka l.İcra Müdürlüğünde (Karşıyaka Adliyesi ek binası- Kemalpaşa Cd. No:82/c Vakıf İşhanı K:l Karşıyaka İzmir) ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış masraflarını geçmesi şartı ile kıymetin %40'nı bulduğunda ihale olunur.

2- 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 15. maddesi gereğince İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) kuruluş protokolünün 6. maddesinde yer alan katılımcıların sektörleri aşağıda belirtilmiştir. Alıcı ajlgvlan aşağıda belirtilen sektör gruplarında, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi talimatnamesi çerçevesinde faaliyette bulunabileceklerini dikkate almalıdırlar.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş protokolünün 6. maddesindeki katılımcı sektör grupları şunlardır : Ağaç Mamulleri San. - Alkollü ve Alkolsüz İçki San.- Asansör ve Yürüyen Merdiven - Basım ve Yayın Sanayi - Beton Direk ve Cam San.- Bitkisel Yağlar San.-çelik Konstrüksiyotı Yapı Elemanları - çeşitli Yedek Parça San.-Demir çelik San. - Deri Ve Kürk Giyim Eşyası San. - Deterjan ve Temizleme Maddeleri - Döküm San. - Elektrikli Cihazlar San. -Et Süt ve Ürünleri San. - İncir ve Üzüm İşletmeleri San. - İnşaat Malz. (çimento fabrikası hariç) -Kağıt Ve kağıt Ürünleri San.-Kauçuk San . - Kimya San .- Maden istihraç Sanayi-Madeni Eşya San.- Mermer ve Granit İşletmeleri - Metal Eşya San . - Mobilya San . - Muhtelif Yiyecek San. (Tuz işletme tesisleri hariç) - Nakış ve Diğer San . - Otomotiv San . - Özel Makine İmalatı -Pamuk İpliği Dokuma - Pamuk çırçır San. - Plastik Sanayi - Radyo TV aletleri Sanayi-Sabun ve Temizlik Maddeleri - Salamura Zeytin San. - Seri Makine şžan. - Soğutma / Isıtma ve Klima San. -şžekerli Maddeler San. - Taşıt Sanayi - Tekstilden Konfeksiyon San (Kumaş boyama-yıkama tesisi hariç) - Tesisat Müteahhitleri - Tıbbi ve Zirai Müstahzarat San . - Gıda Maddeleri San . - Tütün İşletmeleri - Un Fabrikaları - Unlu Maddeler Sanayi - Yapı Malzemeleri San . - Yünlü Ve Diğer Tekstil Sanayi- Zeytinyağı San.-Ziraat Aletleri San.-Ayrıca fabrika niteliği arz etmeyen ve küçük sanayi sitesi kapsamına giren tamirci, keresteci, mobilyacı, hızarcı, depo ve ticari teşebbüslerle, belli bir imalat programı bulunmayan tornacı, tesviyeci atölyeleri ile bölgede yer almasında ( debagat, hurda lastikten imalat, LPG dolum tesisleri vb.) çevre sağlığı ve bölge emniyeti açısından sakıncalı görülen iş kollarına İAOSB'de yer verilemez.

3- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, verilen süre içinde ihale bedeli nakden ödenmek zorundadır. İhale damga pulu, tapu alım'harç ve masrafları ile taşınmazın tahliye ve teslim masrafları ihale alıcısına aittir. Yapılacak olan ihale İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğünün yazısı gereği Katma Değer Vergisinden istisnadır (*) Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, İOSB' nin alacakları ve tapu satım harç ve masrafları satış bedelinden ödenir.

4- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (x) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri lazımdır;aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

5- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

6- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- İşbu ilan tapuda adresi bulunmayan ve/veya tapuda kayıtlı adreslerinde bulunamayan ve adli tebligatı iade olan ilgililere tebliğ yerine kaimdir.

8- İhaleye iştirak edenler satış ilanı, şartname ve icra dosyasında dökümü yapılan menkul işletme tesisatının, makine, alet ve gereçlerin mevcut bulunduğunu, sağlam, eksiksiz ve çalışır durumda olduğunu kabul eder.

9- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2005/8911 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.  '*'
(*)-Yazının bir örneği dosya içerisinde mevcuttur.
(x)- İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(İc.İf.K. 126) Yönetmelik örnek no:27

İlanı görmek için tıklayınız

İlan devamını görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön