20 / 04 / 2024

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kılıç, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılıç, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Kılıç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İzmir'in güneyine hitap etmekte olup, sürekli genişleyerek nüfus yoğunluğu artan Kuzey Ege'ye bir hayli uzak kalmaktadır. Adnan Menderes Havalimanı, İzmir metropolüne ve İzmir'in güney kesimindeki ilçelere hitap etmektedir. Oysa tüm kuzey İzmir ilçeleri ile Manisa'nın Akhisar, Kırkağaç ve Soma ilçeleri ile Bakırçay havzasına uzanan coğrafyada yaşayan vatandaşlarımız için Kaklıç Havalimanı acil bir ihtiyaçtır. Çok büyük yatırımlarla yapımına başlanan ancak tamamlanmayan Çandarlı Limanı ile Bakırçay ve Katip Çelebi Üniversitelerinin de İzmir'in kuzeyinde olduğunu düşündüğümüzde, İzmir'e ikinci bir havalimanı yapılmasının artık zorunluluk olduğu görülecektir. Eski Başbakan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın, “35 İzmir 35 Proje” diyerek duyurduğu bir dizi proje arasında yer alan İzmir Kaklıç Havaalanı projesi, aradan geçen 9 senede maalesef unutulmuş; Kaklıç Havalimanı halen atıl bir vaziyette çürümeye bırakılmıştır.''

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç'ın soruları:
1- İzmir Adnan Menderes Havalimanı tüm İzmir iline ve bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilmekte midir? 

2- Adnan Menderes Havalimanı, İzmir'e ve güneyine hizmet vererek bu bölgenin ihtiyacını karşılamaktadır. İzmir ve Kuzey Ege'ye yönelik ikinci bir havalimanına ihtiyaç olup olmadığı konusunda bir araştırma yapılmış mıdır? 

3- İzmir'in ekonomi, turizm, ticaret, sportif ve kültürel potansiyelinin büyüklüğü açısından bakıldığında; Kaklıç'taki havalimanının yenilenerek sivil trafiğe açılması düşünülmekte midir? 

4- Eğer düşünülüyorsa yetkili kurumlarla havaalanının açılması için bir girişimde bulunulacak mıdır? 


Geri Dön