25 / 04 / 2024

İzmir havalimanı

İzmir havalimanı

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme-Alaçatı havalimanına gerek var mı?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme-Alaçatı'ya bir havalimanı yapılmasına ne gerek var. İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı yeterli. Üstelik arada şahane bir otoyol var" dedi. Peki Çeşme-Alaçatı havalimanına gerçekten gerek var mı?

Alaçatı Havalimanı tartışma konusu oldu!

İzmir Çeşme'ye bağlı turizm cenneti Alaçatı’da gelecek yıl nisan ayında ihalesi çıkacak havalimanı tartışma konusu oldu.

İstanbul Yeni Havalimanı için bilet fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı biletleri satışa çıktı. Buna göre THY, Ankara, Antalya, İzmir’e 59, Ercan’a 179 TL ve Bakü’ye 99 dolara uçacak.

Çeşme ve Alaçatı Havalimanı ihalesi başladı!

Yapım süresi 24 ay sürecek olan İzmir Çeşme ve Alaçatı Havalimanı ihalesi başladı. İhalede zarflar açılıyor...

Adnan Menderes Havalimanı inşaatında inceleme yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İzmir’de, Adnan Menderes Havalimanı’ndaki ilave apron çalışmalarında incelemelerde bulundu.

7 yeni havalimanı daha geliyor!

Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında, Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının yapımı planlanıyor.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den LEED sertifikası!

TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED) verildi.

Adnan Menderes Havalimanı'nda ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılıyor!

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre TAV’ın işlettiği, Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali, Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali’nde 1 Temmuz’dan itibaren ilk güvenlik kontrol noktaları kaldırılacak.

TAV Airport Hotel İzmir En İyi Havalimanı Oteli seçildi!

BTA tarafından işletilen TAV Airport Hotel İzmir, bu yıl İstanbul'da toplanan World Tourism Forum kapsamında gerçekleştirilen Dünya Turizm ödülleri'nde "en iyi havalimanı oteli" seçildi.

TAV Airport Hotel İzmir Adnan Menderes Havalimanı' nda açıldı!

Türkiye'nin ilk ve en büyük havalimanı oteli olarak 2004 yılında İstanbul Atatürk Havalimanı' nda hizmet vermeye başlayan TAV Airport Hotel, ikinci otelini ocak ayında İzmir Adnan Menderes Havalimanı' nda açacak.

İzmir havalimanı Haberi

İzmir havalimanı

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Kılıç, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Kılıç, ''Aşağıdaki sorularımın, Anayasa'nın 98. TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

Kılıç, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İzmir'in güneyine hitap etmekte olup, sürekli genişleyerek nüfus yoğunluğu artan Kuzey Ege'ye bir hayli uzak kalmaktadır. Adnan Menderes Havalimanı, İzmir metropolüne ve İzmir'in güney kesimindeki ilçelere hitap etmektedir. Oysa tüm kuzey İzmir ilçeleri ile Manisa'nın Akhisar, Kırkağaç ve Soma ilçeleri ile Bakırçay havzasına uzanan coğrafyada yaşayan vatandaşlarımız için Kaklıç Havalimanı...