24 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini iletti. Soyer ise kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli adımların atılacağı konusunda söz verdi. 



İzmir Ticaret Odası (İZTO) İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İZTO Başkanı Mahmut Özgener önderliğinde  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ziyarette bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; toplantıda kentsel dönüşüm ile ilgili son durum ele alındı. Özgener toplantıda “İnşaat sektörüyle ilgili görüşlerin paylaşılması ve sorunların gündeme getirilerek çözüm önerilerinin aktarılması açısından böyle bir ziyaretin gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Başkan Soyer de yanıt olarak “Bugün paylaşılan konulara ilişkin çözümler üretmek adına elimizden gelen herşeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

İzmir de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Komisyonu üyelerinin Başkan Soyer’e ilettiği konular arasında; Büyükşehir İmar Yönetmeliği yürürlük tarihinden önce hazırlanan projelerin ruhsat alamaması, kentsel dönüşümde uzlaşı sağlanması, şehrin sonraki 40-50 senenin planlaması, tüm ilçe belediyelerin e-belediye sistemine geçmesi ile Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne hızlı entegrasyonun sağlanması yer aldı.

Komisyon üyeleri, 30 Ekim İzmir depremi sonrasında Büyükşehir Belediyesi tarafından hızlandırılan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde İzmirli firmalar olarak her türlü desteği sağlayacaklarını da dile getirdi.

İzmir Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!


Geri Dön