29 / 03 / 2024

İzmir’de konut satışları yüzde 51.6 düştü!

İzmir’de konut satışları yüzde 51.6 düştü!

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu İzmir'deki konut satışlarının düşüşünü değerlendirdi. Güleroğlu, konut satışlarıyla ilgili politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.



TÜİK verilerine göre, 2018 Haziran ayında İzmir’de 6 bin 888 olan konut satışı, bu yılın aynı ayında 51.6 oranında azaldı. 2019 yılında İzmir'de 1331 konut satıldı. Haziran ayında satışı yapılan konutların yüzde 14.6’sı ipotekli satış olarak gerçekleşti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Muhammed Özmen'in haberine göre, 2 yıldır konut piyasasında önemli bir daralma olduğunu söyleyen  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, “Konut satışlarıyla ilgili politikalar gözden geçirilmeli. Hükümetin acil eylem planları hazırlaması gerekiyor” dedi. Güleroğlu, konut kredisi faiz oranlarının ve mevduat faizlerinin yüksek olmasının yurttaşları sıcak para tutmaya yönelttiğini vurgulayarak, “Konuta yatırım yapılmıyor. Yatırım yapılmadığı için de fiyatlar düştü. Şu anda konutlar yüzde 20 daha ucuz. Aslında konut almanın şu an tam zamanı” dedi. 

Konuya ilişkin Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı şu ifadeleri kullandı: "İnsanlar uzun zamandır konutu güvenli bir yatırım aracı olarak değerlendirdi. Fakat, dolar ve faizin yükselmesiyle birlikte yatırımcılar paralarını bu yönde değerlendirmeye başladı. Bu durum konut alımlarını da üçte iki oranında azalttı."

 


Geri Dön