24 / 04 / 2024

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

Kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sözleşmesi onayına takıldı. zmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor




İzmir'in tarihini gün ışığına çıkaran, kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sponsor sözleşmesi onayına takıldı. Yaklaşık 6 ay önce başlaması gereken Agora, Antik Tiyatro,Yeşilova, Foça, Altınpark, Bayraklı kazıları onaya takılırken; 6 aydır maaş alamayan arkeologlar bu durumdan olumsuz etkilendi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor. Sponsorluk anlaşması ise her yıl Kültür ve Turizim Bakanlığı tarafından yenileniyor.


Bakanlığın ayırdığı bütçe ile kazılar en fazla üç ay sürebiliyor. Sponsor desteği olmadan ise kazıların devam etmesi imkansız hale geliyor. İzmirliler kazıların durmasının kent kültürünün ve turizminin gelişmesine balta vurduğunu belirterek, "Kentin 6 ayı boşa gitti. Anlaşmazlık varsa bir an önce çözülmeli. Kentin kültürü ile ilgili çalışmalarda bu tür pürüzler yaşanmamalı. İzmir bir turizm kenti. Turist kentin tarihini görmek için geliyor. Ne kadar çok eser ortaya çıkarsa o kadar çok turist gelir" sözleriyle tepki gösteriyor.



Yeni Asır





Geri Dön